De Brug

Maandag, 3 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk met tien man onderuit

Zalk met tien man onderuit
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – In eigen huis heeft Zalk de winst in de eerste voorronde van de beker geen goed vervolg kunnen geven. SEH won met 0-3. Zalk speelde bijna de gehele tweede helft met tien man.

Zalk had het aanvankelijk lastig tegen SEH. De ploeg uit Heerde speelde in 5-3-2-opstelling met opkomende backs. Daar had Zalk in het begin moeite mee . De thuisploeg kwam in de eerste helft op achterstand.

Vijf minuten na rust kwam Zalk met tien man te staan. Jeroen van den Bosch werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Dat maakte de klus om de achterstand weg te werken een stuk lastiger. Toch bleef Zalk goed in de organisatie staan en voetbalde het wat kansen bij elkaar. Een treffer bleef echter uit. Het doelpunt viel aan de andere kant.

Vijf minuten voor tijd kreeg Zalk de kans om dichterbij te komen. Jeremy van Dijk wist de toegekende strafschop echter niet te benutten. De keeper pakte zijn inzet. De scheidsrechter liet de penalty echter overnemen. Dit keer ging Michel Hamer achter de bal staan, maar wederom bracht de goalie van SEH redding. Even later liet Simon van Halm een goede kans liggen. Uit de tegenstoot counterde SEH vervolgens naar 0-3.