De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk komt sneu weg bij ’t Harde

Zalk komt sneu weg bij ’t Harde
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

’T HARDE – Zalk heeft zaterdag met 3-2 verloren bij ’t Harde. Volgens Zalk-trainer Gerrit Hamer werd de thuisploeg rijkelijk beloond. “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.”

Voor deze wedstrijd kende Hamer een heus keepersprobleem. Wegens privéomstandigheden was Berry Wagterveld niet beschikbaar voor de eerste helft. Omdat Zalk geen reservedoelman heeft, moest Jeroen van den Bosch noodgedwongen de positie tussen de palen innemen. Hij werd in de eerste helft twee keer gepasseerd. “Een normale keeper had deze ballen gehad, maar dat kun je Jeroen niet kwalijk nemen. En hij heeft er ook meerdere ballen uitgehaald”, aldus Hamer.

Zalk kwam in de 15e minuut op voorsprong. Op aangeven van Michel Hamer schoot Jeremy van Dijk de bal in de onderhoek. Oud Go-Ahead Kampen-speler Terence ten Brink en Bram van der Worp bezorgden Zalk handenvol werk. Laatstgenoemde schoot in de 21ste minuut de gelijkmaker binnen. Daarna was Zalk gevaarlijk met verschillende vrije trappen, kopte Gerben Hamer naast en verdween een inzet van Van Dijk ook naast het doel. In de 35ste minuut voorkwam gelegenheidsgoalie Van den Bosch de 2-1. Een minuut later kwam ’t Harde alsnog op voorsprong.

Een minuut voor rust arriveerde Wagterveld in 't Harde en hij nam in de tweede helft de plek in het doel van Zalk over van Van den Bosch. ’t Harde begon sterker aan de tweede helft, maar al snel kwam Zalk er beter in. Dat leidde tot kansen voor Henri Vinke en Shaan Tasneem. Aan de andere kant verrichtte \Wagterveld enkele goede reddingen.

Vervolgens brak een levendig slot aan. Vijf minuten voor tijd kwam ’t Harde op 3-1. Al snel maakte Zalk de 3-2. Van den Bosch bracht de bal hoog in. Van Dijk kopte raak en maakte zijn tweede treffer van de middag. Vlak voor tijd was Zalk nog heel dicht bij de gelijkmaker. Na een corner ontstond een scrimmage. Tot drie keer toe werd de bal van de lijn gehaald.