De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk doet zichzelf tekort

Zalk doet zichzelf tekort
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

VEESSEN – Zalk heeft zaterdag niet kunnen winnen van de hekkensluiter in de vierde klasse D. In Veessen bleef Zalk op een 2-2 gelijkspel. Ondanks het feit dat Zalk veel kansen liet liggen, mocht het uiteindelijk nog blij zijn met de puntendeling. Pas in de blessuretijd zorgde invaller Simon van Halm voor de 2-2.

De wedstrijd werd gespeeld op een nieuw kunstgrasveld. “Er lag enorm veel rubber op het veld. De bal stuitte alle kanten op”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer. Hij zag dat zijn ploeg het initiatief in handen had in de eerste helft. Dat leverde verschillende kansen op, maar het tempo lag te laag bij de bezoekers. De schade voor VEVO bleef beperkt tot één tegentreffer. Jorn Kroes tikte de 0-1 binnen uit een voorzet van Michel Hamer.

Na rust kwam Zalk in de problemen. “We bleven volharden in het rondspelen van de bal. We onderschatten de tegenstander”, aldus Hamer. VEVO kwam vervolgens langszij via een omschakelmoment. Bij een diepe bal stond Zalk even niet goed. Via de kluts viel de bal goed en daarna was het raak voor VEVO. Zalk kreeg daarna enkele kansen, maar het was vervolgens de thuisploeg die op een voorsprong kwam. De arbiter negeerde bij deze treffer een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Zalk. Daarna kon het alle kanten op. In de omschakeling kreeg VEVO kansen op 3-1. Aan de andere kant raakte Zalk paal en lat. In de blessuretijd viel toch nog de 2-2 via Van Halm.

“We hebben onszelf tekort gedaan. We hadden meer kansen moeten afmaken. Dan was je nooit zo in de problemen gekomen”, was de conclusie van Zalk-trainer Hamer.