De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zalk boekt zakelijke overwinning

Zalk boekt zakelijke overwinning
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

DRONTEN – Zalk heeft zaterdag met 0-2 gewonnen bij Reaal Dronten. “Een goede en regelmatige overwinning”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.

Zonder Jeroen van den Bosch (werk) en Simon van Halm (geschorst) moest Hamer het een en ander omzetten bij Zalk. Toch had de ploeg weinig te duchten van Reaal Dronten. De tweede bal was voornamelijk voor Zalk en van daaruit kon de ploeg prima verder voetballen. Daarnaast stond Zalk goed in de organisatie. Reaal probeerde snel druk te zetten, maar Zalk kon daar prima onderuit voetballen.

De bezoekers werden naarmate de eerste helft vorderde steeds gevaarlijker. In de 37ste minuut kwam Zalk op voorsprong. Op aangeven van Gerben Hamer tikte Jeremy van Dijk de 0-1 binnen.

Vijf minuten na rust viel de 0-2 Na voorbereidend werk van Van Dijk was Sander Held de doelpuntenmaker. Daarna raakte Michel Hamer de lat. In het laatste kwartier liep Zalk te ver achteruit. Reaal probeerde wat te forceren, maar Zalk bleef relatief eenvoudig op de been.

“We hebben een degelijke goede wedstrijd gespeeld. We stonden goed en hebben nauwelijks een kans weggegeven. We hebben alleen te weinig doelpunten gemaakt’, aldus Hamer.