De Brug

Woensdag, 23 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Zakelijk DOS overtuigend verder in beker

Zakelijk DOS overtuigend verder in beker
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

DEN HAM – DOS Kampen heeft zaterdag zonder veel problemen de tweede ronde van de districtsbeker bereikt. Bij Den Ham won de Kamper eersteklasser met 0-3.

Het bekerduel tegen Den Ham zag DOS-trainer Marcel Post als een mooie gelegenheid om andere spelers speeltijd te geven. Daarom stonden er maar liefst zes andere namen in de basisopstelling van DOS.

De ploeg begon wat stroef aan het duel “Het was zoeken naar patronen en ruimtes tegen Den Ham dat inzakte”, aldus Post. DOS had aanvankelijk moeite om er door te komen bij Den Ham, maar naarmate de eerste helft vorderde ging dat steeds beter.

Vlak voor rust kwam DOS op voorsprong. De assist was van Erik Rotman. Allan Bakker maakte het goed af. In de 67ste minuut viel de 0-2. Wim Snippe veroverde de bal en haalde vervolgens uit. De bal knalde tegen de lat. In de rebound scoorde Bakker.

Na de 0-2 kon DOS heel gemakkelijk door de muur van Den Ham heen voetballen. De bezoekers kregen verschillende kansen en voegden in het restant slechts één treffer toe aan het totaal. Cris Westerkamp maakte de 0-3.

“We hebben een prima bekerwedstrijd gespeeld. Ik heb tegen de jongens gezegd om het simpel te houden in het veld. Dat hebben ze hartstikke goed gedaan”, aldus een tevreden Post.