De Brug

Zaterdag, 6 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

WK inline-skaten in Heerde werkt als een magneet bij Bianca Roosenboom

WK inline-skaten in Heerde werkt als een magneet bij Bianca Roosenboom
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Bianca Roosenboom wilde zich eigenlijk meer gaan toeleggen op het marathonschaatsen, maar toen bekend werd dat het WK inline-skaten gaat plaatsvinden in Heerde werd alles anders. “Dat kan ik niet laten schieten.”

Roosenboom is een liefhebber van de Kamper Sportverkiezingen. Iedere keer vindt ze het een eer dat ze tot de genomineerden behoort. “Zij vindt het echt heel leuk en ze vindt het belangrijk. Kampen is haar geboortestad. Vanwege haar sport woont ze in Heerenveen, maar ze komt nog drie keer per week in Kampen”, aldus Fons Roosenboom, de vader van Bianca, die vrijdag de prijs in ontvangst nam.

Uiteraard heeft een trainingskamp meer prioriteit dan het bezoeken van een sportgala. Daarom moest Roosenboom vrijdagavond verstek laten gaan. Gelukkig kon haar vader via de mobiele telefoon snel een lijntje leggen. “Ik vind het een eer dat ik weer Sportvrouw van het jaar ben.” Vorig jaar verklaarde Roosenboom nog dat ze meer prioriteit wilde leggen bij het schaatsen. Maar het WK Inline-skaten, dat van 1 tot en met 8 juli in Heerde wordt gehouden, werkte als een magneet. “Dat kan ik niet laten schieten. Het is op mijn thuisbaan. Ik ga voor een mondiale titel, maar dat is niet eenvoudig. De concurrentie is groot. En tijdens een wedstrijd kan het ook zo zijn dat je teamgenoot in een betere positie zit. Daar moet je ook rekening mee houden. Je weet nooit hoe het loopt.”

Roosenboom heeft haar marathonaspiraties zeker nog niet uit haar hoofd gezet. “Volgend seizoen ga ik me meer richten op het marathonschaatsen.”