De Brug

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Wit-Blauw strikt Pascal Zegwaard

Wit-Blauw strikt Pascal Zegwaard
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft een bekende naam aangetrokken voor de functie als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De 42-jarige Pascal Zegwaard staat komend seizoen voor de groep bij de Kamper overgangsklasse. Zegwaard begon vorig jaar aan zijn tweede seizoen bij DOS ’46, maar na een reeks gebeurtenissen gingen beide partijen eind februari van dit jaar uit elkaar.

Zegwaard is de opvolger van Marc Houtman, die komend seizoen bij Unitas aan de slag gaat.

De geboren Assenaar Zegwaard woont tegenwoordig in IJsselmuiden. Hij begon als korfballer bij VDW-OLS en hier startte hij ook zijn trainersloopbaan. Later was hij hoofdtrainer bij ROG, had hij het A1-team van AVO onder zijn hoede en fungeerde hij later ook nog als hoofdtrainer bij AVO. Bij DOS ’46 kreeg hij vervolgens de gelegenheid om in de Korfbal League aan de slag te gaan. Dit seizoen ging het echter fout. De club uit Nijeveen veranderde in een broeinest. Dat leidde eind februari tot een vertrek van Zegwaard.

De IJsselmuidenaar heeft zin in de nieuwe uitdaging bij Wit-Blauw. Mijn motto is ‘Together Everybody Achieves More’. Deze uitspraak wil ik met alle plezier in de praktijk brengen in mijn eigen woonplaats. Om straks met spelers, staf en alle betrokkenen bij de vereniging samen te werken en er een onvergetelijk jubileumjaar van te maken. Voor nu gelden belangrijkere zaken; stay safe en blijf gezond en hopelijk, hopelijk zien we elkaar heel snel bij de mooiste club van Nederland.”

Bestuurslid Marwin van den Burg van Wit-Blauw is zeer tevreden over de aanstelling van Zegwaard. “Wij zijn ervan overtuigd dat Pascal bij onze selectie past, waar hij weer nieuwe inzichten en zijn Korfbal League-ervaring kan toevoegen aan onze vereniging. De goede gesprekken die we in de afgelopen periode hebben gevoerd, heeft dat gevoel steeds meer versterkt. Deze gesprekken waren ook nog eens extra uniek voor beide, door gebruik te maken van Skype in verband met de maatregelen voor het coronavirus. Met Zegwaard hebben we niet alleen een ervaren trainer gevonden, maar ook een persoonlijkheid die naadloos past bij onze vereniging. Eerder werd al bekend dat Jan Westland het talentvolle tweede zal gaan trainen”, aldus Van den Burg.