De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Wit-Blauw houdt Sparta in bedwang

Wit-Blauw houdt Sparta in bedwang
Foto: Foto Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben de topper tegen Sparta goed doorstaan. In Kampen kwamen beide ploegen uit op 15-15. Door de remise heeft Heerenveen zich op de ranglijst naast Wit-Blauw en Sparta gevoegd. De drie ploegen gaan aan kop in de overgangsklasse B met veertien punten.

Wit-Blauw behaalde met de remise een maximaal resultaat. In de eerste helft had de Kamper ploeg het aanvankelijk erg lastig met de Zwollenaren, die in de zaal zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse. Sparta nam in het eerste bedrijf een 4-8 voorsprong. Daarna kwam Wit-Blauw-trainer Marc Houtman met een omzetting. “We gingen rusten met een 7-9 achterstand. ‘Je mag blij zijn dat je nog in de game bent’, heb ik in de rust gezegd”, aldus Houtman.

In het einde van de eerste helft en ook gedurende het tweede bedrijf trachtte Houtman met wissels de reboundkracht van zijn ploeg te verbeteren en meer grip te krijgen op de aanval. Een hard werkend Wit-Blauw slaagde erin om de lange heren van Sparta bij de korf weg te houden. Jelle Visscher vervulde hierbij een belangrijke rol. Aanvallend liep het echter stroef. Het rendement was te laag. Toch sleepte Wit-Blauw een punt uit het vuur. Achttien seconden voor tijd benutte Vladimir Slot een strafworp. Sparta kreeg in de heel korte tijd die nog restte enkele schietkansen, maar er werd niet meer gescoord.

Houtman zag dat zijn ploeg een mindere wedstrijd speelde. Maar de teamspirit leverde een belangrijk punt op. “We hebben keihard geknokt. En de wisselspelers bleven er ook voor gaan. Dat heb je nodig als je iets voor elkaar wilt krijgen. De hele ploeg verdient een compliment, aldus Houtman, die vorig jaar een tweejarig contract tekende bij Wit-Blauw. Na een tussentijdse evaluatie besloten beide partijen om dat tweede jaar volgend seizoen ook daadwerkelijk in te gaan. “Van beide kanten bevalt het goed”, aldus Houtman.