<< Ga terug

Wit-Blauw grijpt winst in laatste seconde

Wit-Blauw grijpt winst in laatste seconde
Foto: Tennekes

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw Green/Organics zijn het nieuwe seizoen met winst begonnen. Moeizaam ging het wel. In de laatste seconde bezorgde Krista Fixe de Kamper ploeg de winst tegen Dindoa.

Na het afgelopen seizoen vielen drie spelers weg bij Wit-Blauw. Bij de mannen stopte Jelle Visscher en maakte Vladimir Slot de overstap naar DOS’46. Bij de vrouwen is Christa van den Burg gestopt (zwanger).

Wit-Blauw begon stroef in de openingswedstrijd van de competitie tegen Dindoa.

Opgelegde kansen werden niet benut. Na een kwartier keken de Kampenaren tegen een 0-4 achterstand aan. Bij Wit-Blauw scoorde Denice de Vries de openingstreffer. De andere twee nieuwelingen, Tom Westerveld en Gert de Vries, namen Wit-Blauw bij de hand en maakten de aansluitingstreffers (3-5).

In het tweede deel van de eerste helft kwam Wit-Blauw er beter in en kwam de ploeg langszij (7-7). Vlak voor rust leek Dindoa met een voorsprong de rust in te gaan, maar Elyne Visscher zorgde voor een 8-8 ruststand.

In de tweede helft namen de gasten uit Ermelo weer een voorsprong door viermaal op rij te scoren. Wit-Blauw liet wederom verschillende kansesn liggen en moest weer in de achtervolging. De thuisploeg boog een 8-12 achterstand om in een 16-15 voorsprong.

Dindoa kwam vlak voor tijd nog op gelijke hoogte via een strafworp. Met nog tien seconden te spelen kreeg de thuisploeg dé mogelijkheid via een vrije bal de winnende treffer te maken. Wit-Blauw leek deze kans niet te verzilveren, maar door alert te reageren bleef de bal in de ploeg en scoorde Krista Fixe in de laatste seconde de winnende treffer.

Zo werd een veerkrachtig Wit-Blauw beloond voor het harde werken. Verdedigend had Wit-Blauw de zaken goed orde, aanvallend is het nog zoekende.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo