De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Winnend Zalk doet ’t Harde pijn in de counter

Winnend Zalk doet ’t Harde pijn in de counter
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

’T HARDE – Zalk is het bekertoernooi zaterdag begonnen met een overwinning. Vierdeklasser ’t Harde werd met 0-2 verslagen. “We hebben een heel degelijke pot gespeeld en de tegenstander pijn gedaan in de counter”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.

Zalk verscheen niet geheel okselfris aan de start. Een bruiloft van Michel Hamer had z’n sporen nagelaten. Zalk begon dan ook moeizaam aan het duel. In het eerste kwartier had ’t Harde veel meer balbezit, maar veel gevaar leverde dat niet op. Na een kwartier kwam Zalk er wat beter in.

Voor de tweede helft ging Hamer wat nieuws proberen. Jeroen van den Bosch schoof door naar de spitspositie. Aart Schreuder ging op het middenveld spelen. Dat pakte goed uit. Zalk kreeg verschillende kansen. In de 60ste minuut kwam Zalk op voorsprong. Nadat Van den Bosch werd neergelegd schoot hij een vrije trap strak in de hoek. Tien minuten later zorgde Gerben Hamer voor de 0-2 eindstand. Hij schoot de bal vanaf zo’n 20 meter over de keeper heen in het doel.

Berry Wagterveld

Na de promotie is Zalk lang op zoek geweest naar een nieuwe keeper achter Cor Straetemans. Deze zoektocht slaagde aanvankelijk niet. Totdat Berry Wagterveld zich aandiende. “Hij wil er echt voor gaan en heeft nu al drie wedstrijden gekeept. En hij heeft een goede indruk gemaakt”, aldus Hamer. De Zalk-trainer heeft nog geen keuze gemaakt wie straks de eerste doelman wordt. “Cor Straetemans krijgt straks enkele keren de kans om zich te laten zien. Ik heb gezegd dat ik hoop dat ze me het zo moeilijk mogelijk maken.”