De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Willem-Maarten Heins: ’Genoten van deze wedstrijd’

Willem-Maarten Heins: ’Genoten van deze wedstrijd’
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Reflex verloor donderdag met 0-3 van landskampioen Lycurgus, maar toch was het genieten geblazen voor de spelers van de Kamper formatie in een stampvolle Reflexhal. “We hebben ons kranig verweerd. Ik heb genoten van deze wedstrijd. We mogen als team trots zijn”, aldus Willem-Maarten Heins.

Trainer Henk Gootjes koos in de basis voor Robin van Capelle en zette Heins op de bank. Daarna speelde Heins de tweede en de derde set. In de tweede set legde Reflex Lycurgus het vuur aan de schenen. “We hadden twee keer de scheids tegen in deze set. Dat waren cruciale ballen. We hadden die set zomaar kunnen winnen”, aldus Heins. "We wilden het niet gratis weggeven en zijn volle bak gegaan.”

Heins hoopt met Reflex de eredivisie te halen. Toch is kampioen worden geen doel op zich. “We willen onszelf geen druk opleggen door te zeggen dat we kampioen moeten worden. We zijn vooral bezig met beter worden en willen alle wedstrijden winnen. We willen goed volleybal spelen. We zijn allemaal liefhebbers met kwaliteiten. We willen lekker genieten en het maximale eruit halen.”

Dat lukte donderdag prima. “Ik heb genoten. We hebben met lef gespeeld. Als we top spelen, kunnen we het ook zo’n goede ploeg als Lycurgus lastig maken. Dat verdient een groot compliment naar de ploeg toe”, aldus trainer Henk Gootjes, die nog even uitleg gaf waarom Heins op de bank begon. “Hij had last van zijn knie en Robin (Van Capelle,red.) traint als een beest. Hij verdiende het om te starten.”