De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Weer ruime nederlaag Wilsum

Weer ruime nederlaag Wilsum
Foto: Daan Anthony
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – In eigen huis heeft Wilsum zich niet kunnen herstellen van de 8-2 afstraffing bij WZC Wapenveld. Zaterdag werd de ploeg van trainer Han Hanekamp opnieuw naar een grote nederlaag gespeeld. SEH was een maatje te groot en won met 0-4.

Wilsum liep al snel weer achter de feiten aan. Binnen tien minuten stond de ploeg al op een 0-2 achterstand. Na balverlies van Dennis Zwanepol schakelde SEH in de 7e minuut razendsnel om. Vervolgens werd een voorzet vanaf links binnen geschoten. Nog geen twee minuten later verdubbelde SEH de score. Nadat Wilsum enkele mogelijkheden onbenut liet, was de derde kans van SEH in de 34ste minuut ook raak.

Na rust kreeg Wilsum verschillende kansen om wat terug te doen. Een kopbal van Daniel Niemeijer werd gestopt door de keeper en de rebound was niet besteed aan Patrick Plette (over). Daarna liet Gert Jan Sollie een goede kans liggen en raakte Plette de lat. Aan de andere kant wist keeper Chiel ten Hove enkele keren een vierde treffer van SEH te voorkomen. In de 60ste minuut viel deze alsnog.

“We krijgen te snel twee doelpunten tegen. Daar moeten we wat mee”, aldus Wilsum-trainer Han Hanekamp, die wel tevreden was dat zijn ploeg de kop niet liet hangen. “We bleven doorgaan. Dan moet je jezelf eigenlijk belonen.”