De Brug

Zaterdag, 11 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Weer interessante derby met KHC-Go-Ahead Kampen

Weer interessante derby met KHC-Go-Ahead Kampen
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Het Kamper voetbal maakt zich op voor de achtste speelronde met KHC-Go-Ahead Kampen als het meest opvallende affiche. In de vierde klasse D staan de derby’s ’s-Heerenbroek-VV Kampen en Zalk-Wilsum op het programma.

Go-Ahead Kampen speelt zaterdag de tweede derby in twee weken. Afgelopen zaterdag ging het tegen DOS Kampen na rust helemaal fout. De ploeg van trainer Marco Roelofsen verspeelde in het tweede bedrijf een 2-0 voorsprong en verloor met 2-4. Na zeven speelronden staat Go-Ahead op een tegenvallende tiende plek met vijf punten. Tegenstander KHC vergaat het nog minder. De ploeg wacht nog steeds op de eerste zege en pakte slechts één punt tot dusver. Toch kan KHC-trainer Herman Oosterhaar enige hoop putten uit de wedstrijd tegen DFS Opheusden. De ploeg liet zien dat het aan de beterende hand is, maar kon op belangrijke momenten de trekker niet overhalen. KHC wil de stijgende lijn doortrekken en zaterdag dolgraag de eerste zege van het seizoen binnenhalen. In dezelfde eerste klasse D speelt DOS Kampen een uitwedstrijd bij Hierden. Deze ploeg staat voorlaatste met vier punten.

In de tweede klasse H speelt IJVV zaterdag een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys. Deze opponent gaat samen met WVF aan kop in de competitie. Hulzense Boys is lijstaanvoerder op basis van een beter doelsaldo. Hulzense Boys wist dit seizoen al 23 keer het net te vinden en is daarmee de productiefste ploeg in de tweede klasse H.

In de vierde klasse D worden zaterdag maar liefst twee derby’s in het Kamper voetbal afgewerkt. ’s-Heerenbroek ontvangt VV Kampen. ’s-Heerenbroek presteert dit seizoen opvallend goed en staat op een knappe derde plek. VV Kampen begon de competitie stroef met vier nederlagen op rij, maar daarna ging het beter. Afgelopen zaterdag werd de tweede zege binnengehaald. SEH werd knap met 2-1 verslagen.

Aan de andere kant van de IJssel ontvangt Zalk Wilsum. Zalk heeft het als degradant moeilijk in de vierde klasse D. De ploeg van trainer Gerrit Hamer staat op een achtste plek. Afgelopen zaterdag werd pas de tweede zege van het seizoen binnengehaald. Wilsum verloor verschillende duels met dikke cijfers. Afgelopen zaterdag leverden de oranjehemden echter een prima prestatie door CSV '28 met een 1-1 remise in bedwang te houden.

Programma 8ste speelronde

Eerste klasse D

Hierden – DOS Kampen 15.00 uur

KHC – Go-Ahead Kampen 18.00 uur

Tweede klasse H

IJVV – Hulzense Boys 14.30 uur

Vierde klasse D

Zalk – Wilsum 14.30 uur

’s-Heerenbroek – VV Kampen 15.00 uur