De Brug

Dinsdag, 2 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

VV Kampen wint van SP Daarle in spektakelstuk

VV Kampen wint van SP Daarle in spektakelstuk
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Meloudi Zaki heeft zijn eerste overwinning als hoofdtrainer van VV Kampen binnen. Na drie nederlagen in de beker won zijn ploeg zaterdag het eerste competitieduel tegen SP Daarle. Beide ploegen maakten er een spektakelstuk van. Het publiek zag negen treffers. Kampen won met 6-3.

Ömer Özturk zette Kampen op voorsprong. Hij benutte een strafschop. Daarna gaf Kampen de voorsprong snel weg. Daarle profiteerde van een fout van keeper Johnny Mulder, die een ongelukkige wedstrijd speelde. Nebi Öztürk maakte vervolgens de 2-1.

Na rust ging goalie Mulder weer in de fout. Nadat hij de bal liet glippen, konden de bezoekers simpel op 2-2 komen. Via een afstandsschot bracht Yunus Aybek Kampen weer aan de leiding. Daarna speelde Mulder weer een negatieve hoofdrol. Hij kwam uit en veroorzaakte een strafschop. De penalty werd binnengeschoten: 3-3. Kampen liet zich niet uit het veld slaan en ging met succes op jacht naar de overwinning. Ömer Özturk maakte 4-3. Daarna gooiden Lendl Westhout en Yunus Aybek de wedstrijd definitief in het slot.

Trainer Zaki was na afloop een tevreden man. “We hebben goed gevoetbald en waren een sterk collectief. Na de 3-3 stonden we op. De kin omhoog en samen de fouten van Johnny Mulder herstellen. Respect voor het hele team.”