De Brug

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

VV Kampen dringend op zoek naar spelers

VV Kampen dringend op zoek naar spelers
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Vierdeklasser VV Kampen is dringend op zoek naar nieuwe spelers. Volgens Kampen-voorzitter Ron Diender zit de club in een lastig parket.”

“We hebben een groot probleem met het eerste. In deze coronaperiode is het heel moeilijk om nieuwe spelers aan te trekken. En van spelers van buitenaf moeten we het wel hebben. We hebben geen jeugd. Een aantal jongens gaat stoppen, dus we hebben een flink aantal nieuwe voetballers nodig. Als dat niet lukt, dan hebben we echt een probleem. Dan kunnen we geen eerste elftal inschrijven en ons tweede kan geen eerste worden. Dat zou een enorme klap zijn voor de club”, legt Diender uit.

De coronacrisis maakt het lastig. Er is minder contact tussen het bestuur en de spelers en het is moeilijk om spelers te benaderen. “En het is momenteel moeilijk om voetballers bij ons even de sfeer te laten proeven. Spelers moeten zelf ervaren hoe leuk het is bij ons. We zijn een gezellige club. We betalen niet, maar de randvoorwaarden zijn goed ingevuld. Mond-tot-mond-reclame werkt momenteel ook niet. Spelers hebben nu wel wat anders aan hun hoofd.”

De club heeft nog maar enkele weken de tijd. Uiterlijk 17 juni moeten alle teams zijn ingeschreven. De overschrijvingsperiode sluit op 15 juni om 23.59 uur. “Het is overmacht, maar het zou enorm zuur zijn als het ons niet lukt om een eerste elftal bij elkaar te krijgen. Het is slecht voor de uitstraling van de club. En dan moet je ook nog keihard aan het werk om een nieuw eerste team op te zetten voor het seizoen 2021-2022. Maar ook hier komen we wel weer overheen, mocht het zover komen”, aldus Diender. Het is niet nieuw voor Kampen. In september 2013 trok Kampen vlak voor de start van de competitie het eerste team terug vanwege een te krappe selectie.

Spelers die lid willen worden van VV Kampen, ga naar: https://www.vvkampen.nl/216/lid-worden/