De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

VV Kampen boekt zakelijke overwinning bij Sportclub Daarle

VV Kampen boekt zakelijke overwinning bij Sportclub Daarle
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

DAARLE – VV Kampen heeft zaterdag een zege geboekt bij hekkensluiter Sportclub Daarle. Zonder goed te spelen won de Kamper vierdeklasser met 1-3.

VV Kampen speelde een matige eerste helft en toonde in het eerste bedrijf te weinig beleving. Met de wind in de rug lukte het de ploeg niet om op voorsprong te komen. Mike Piek kreeg daarvoor de kans, maar zijn inzet hield het midden tussen een schot en een pass en leverde niets op. Aan de andere kant toonde keeper Johny Mulder zijn waarde. Bij een 1-op1-situatie wist hij tot twee keer toe goed redding te brengen.

In de tweede helft was er wel strijd bij Kampen. Al snel trokken de bezoekers het duel naar zich toe via twee treffers van Nebi Öztürk. Een kwartier voor tijd kwam Sportclub Daarle terug tot 1-2. Vlak voor tijd besliste Öztürk het duel via zijn derde treffer van de middag. Hij benutte een strafschop na een handsbal. “Dit is goed voor het moraal. In de eerste helft was de bezieling niet goed. In de tweede helft hebben we elkaar opgepept”, aldus Kampen-trainer Zaki.

Bij Kampen is Lendl Westhout weer teruggekeerd in de selectie. Eerder waren beide partijen nog uit elkaar gegaan. “We hebben een goed gesprek gehad en daar is Lendl weer teruggekomen”, aldus Zaki. Westhout viel in de tweede helft in en leverde de assist bij de 0-2.