<< Ga terug

VSCO’61 komt met lege handen terug uit Enter

VSCO’61 komt met lege handen terug uit Enter
Foto: Dik Leusink

Het is VSCO’61 niet gelukt één of meerdere punten mee te nemen vanuit Enter naar Oosterwolde. Op Sportpark De Werf wist de thuisclub met 3-2-aan het langste eind te trekken. Over het geheel van de wedstrijd gezien viel er ook niets af te dingen op deze uitslag.

De eerste tien minuten was het aftasten en golfde het spel wat op en neer. Uitgesproken kansen ontstonden er echter niet. Hierna brak voor VSCO’61 een periode aan waarin niet goed werd gespeeld. Met name in de achterste linie werd niet kordaat ingegrepen en werd er teveel ruimte weggegeven. Enter Vooruit werd daardoor ruimte geboden om gevaarlijk te worden. De gastheren maakten hier ook dankbaar gebruik van.

Met verzorgd veldspel en beweeglijke voorwaartsen was het in zowel de elfde als in de twintigste minuut raak en stond er een 2-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord. Doelpuntenmakers waren de 35-jarige routinier Henri Knol en Kevin Peppels. In de 23e minuut kreeg VSCO’61 een strafschop toegewezen van de goed leidende scheidsrechter Kiremit. Rick Pul verzilverde deze buitenkans en gaf VSCO’61 daarmee de aansluitingstreffer. Heel lang mocht VSCO’61 niet de hoop koesteren op een beter resultaat, want in de dertigste minuut was het opnieuw Henri Knol die scoorde en daarmee de stand op 3-1 bracht, wat ook de ruststand zou worden.

Na de rust kreeg VSCO’61 meer vat op het spel van Enter Vooruit. Terwijl Enter Vooruit het wat gemakkelijker opnam en slordig begon te spelen. Toch kreeg de thuisclub de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Eerst schoot men nog op de lat, maar kort daarna, in de 62e minuut had Henri Knol zijn hattrick kunnen scoren. Hij wist echter niet te scoren vanaf de elfmeter stip. Arjan ten Klooster wist zijn inzet te stoppen. Aan de strafschop ging hands vooraf binnen het strafschopgebied.

In de 79e minuut kreeg alles wat Oosterwolde was toch weer hoop. Rick Pul schoot een vrije trap onhoudbaar in de bovenhoek. VSCO’61 zette hierna alles op alles en bezorgde Enter Vooruit nog een benauwde slotfase. Het mocht echter niet meer baten. Ook Enter Vooruit kreeg door het risicovolle spel van de Kanaries nog kansen. De thuisclub won uiteindelijk deze wedstrijd met 3-2.

Volgende week speelt VSCO’61 op sportpark De Heughte tegen IJVV uit IJsselmuiden. Aanvang 14.30 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo