De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Voetballers sluiten eerste gedeelte competitie af

Voetballers sluiten eerste gedeelte competitie af
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Komende zaterdag sluiten de Kamper clubs het eerste gedeelte van de voetbalcompetitie af en wordt de laatste speeldag voor de winterstop afgewerkt.

In de eerste klasse D is Go-Ahead vorige week zaterdag onder de rode streep beland. Na de bekerzege tegen KHC wacht thuis zaterdag de lastige derby tegen WHC. Ook voor KHC wacht een pittige wedstrijd. De hekkensluiter in de eerste klasse D moet het thuis opnemen tegen DTS Ede, de nummer vijf in de competitie. DOS Kampen deed het afgelopen dinsdag prima in de beker. De ploeg won met maar liefst 7-0 van FC Horst. Zaterdag wacht het moeilijke uitduel bij SVZW. De poelänten kunnen echter nu al terugkijken op een geslaagde rentree in de eerste klasse.

Een klasse lager speelt IJVV tegen PH. Een bijzonder duel, omdat voor het eerst door de hoofdmacht een officiële wedstrijd wordt gespeeld op het nieuwe hoofdveld. Voor aanvang van het duel wordt het nieuwe kunstgrasveld geopend door wethouder Geert Meijering. In de tweede klasse H is IJVV nog maar drie punten verwijderd van de rode zone. Daarom is een overwinning tegen PH zeer gewenst. Beide ploegen hebben veertien punten.

In de vierde klasse D staat ’s-Heerenbroek alleen aan kop. Zaterdag wacht thuis het duel tegen SEH, dat dit seizoen toch wat teleurstellend presteert. De ploeg uit Heerde staat op een zevende plek en heeft maar liefst negen punten minder dan de verrassende lijstaanvoerder. In de vierde klasse D staat ook de derby tussen Zalk en VV Kampen op het programma. In eigen huis neemt Wilsum het op tegen de nummer twee Dieze West.

Programma 12e speelronde

Eerste klasse D

SVZW – DOS Kampen 14.45 uur

Go-Ahead Kampen – WHC 15.00 uur

KHC – DTS Ede 14.30 uur

Tweede klasse H

IJVV – PH 14.30 uur

Vierde klasse D

Wilsum – Dieze West 14.30 uur

Zalk – VV Kampen 14.30 uur

’s-Heerenbroek – SEH 14.30 uur