De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Van Asselt pakt dubbel bij IJTC

Van Asselt pakt dubbel bij IJTC
Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN – Tennisvereniging IJTC kijkt zeer tevreden terug op vorige week. De terugkeer van de clubkampioenschappen bleek een geslaagde zet. Jan Willem van Asselt ging met de dubbel aan de haal.

De clubkampioenschappen duurden vier dagen. Midweeks werden de voorronden gespeeld van het heren enkel, heren dubbel en gemengd dubbel. Hierdoor waren de banen de hele week door volledig bezet en het toneel van boeiende wedstrijden. Hoewel de regen voor de nodige ongeplande pauzes zorgde, kon het strakke toernooischema binnen de tijd worden voltooid en werden op zaterdag de finales gespeeld.

De finaledag van de clubkampioenschappen begon met een toernooi voor de jeugd.Uiteindelijk was het Matijs Kaashoek die met de eerste prijs naar huis ging.

De ontknoping van het toernooi bij de senioren was net zo spannend als bij de jeugd. De eerste winnaars die bekend werden, waren Jan Willem van Asselt en Harmen Last. Zij waren de beste in het heren dubbel. Van Asselt ging met nog een eerste prijs naar huis. Hij won ook het heren enkel. De titel van het gemengd dubbel werd een prooi voor Jeroen en Eline Pelleboer.