De Brug

Vrijdag, 5 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Tweede elftal Go-Ahead Kampen mikt Zalk uit de beker

Tweede elftal Go-Ahead Kampen mikt Zalk uit de beker
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – Het tweede elftal van Go-Ahead Kampen is erin geslaagd om de knock-outfase van de districtsbeker te halen. Dat ging ten koste van Zalk. De ploeg van Gerrit Hamer was zaterdag niet opgewassen tegen het tweede elftal van Go-Ahead en verloor met 0-2.

Hamer kon geen beroep doen op verschillende belangrijke krachten. Beide ploegen kwamen voor de rust niet tot scoren. Wel werd een treffer van Zalk afgekeurd. In de tweede helft zorgde Mat Dalfsen voor 0-1. Jos Kalter breidde de score uit. In de slotfase kreeg Go-Ahead het moeilijk. Wederom werd een treffer van Zalk afgekeurd. Ook raakte de thuisploeg de lat.

De poulewinst in de beker was een mooi succesje voor Remon van Schoonhoven van Go-Ahead 2. Hij werd afgelopen seizoen kampioen met de hoofdmacht van ESC in de derde klasse en maakte vervolgens de verrassende overstap naar Sportpark Middenwetering. Go-Ahead Kampen wil met het tweede elftal graag hogerop. Nu speelt de ploeg in de reserve eerste klasse. “Dat is de opzet, maar je bent als trainer van een tweede elftal afhankelijk van de aanwezige kwaliteiten. En het doel is om zoveel mogelijk jongens naar het eerste elftal te brengen”, aldus Van Schoonhoven.

Hij sprak van een terechte zege tegen Zalk. “We hebben tachtig minuten gedomineerd. In de laatste tien minuten gooide Zalk er fysieke kracht in. Daar gingen we teveel in mee. We zien de beker als voorbereiding, maar het is hartstikke knap dat we door zijn. En dat is over drie wedstrijden ook terecht. Voetballend zijn we verder dan onze tegenstanders.”

Zalk-trainer Gerrit Hamer was niet tevreden. “Ik moest met spelers schuiven. Dan spelen ze niet in hun kracht. We hebben te weinig gebracht. Het was een terechte nederlaag. Er valt nog genoeg te doen.”