De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Tien man IJVV bezwijken in restant tegen PH

Tien man IJVV bezwijken in restant tegen PH
Foto: Foto Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag een kater overgehouden aan het restant tegen PH Almelo. Op 14 december werd dit duel in de 65ste minuut gestaakt bij een tussenstand van 2-2. Zaterdag werd de wedstrijd uitgespeeld. Met een man minder kon IJVV de gelijke stand niet vasthouden. Een prachtige treffer van PH in de 81ste minuut was goed voor drie punten voor de Almeloërs.

En dat was toch een domper voor IJVV. “Je verliest door een zondagschot op een zaterdagmiddag”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Op 14 december slaagde IJVV erin om stand te houden tegen PH. Al in de 4e minuut werd toen Sander Morren weggestuurd. IJVV kwam met een man minder twee keer op achterstand, maar via treffers van Willem Bel en Jonno Pruim kwamen de IJsselmuidenaren twee keer terug. Daarna staakte de arbiter de wedstrijd toen het licht voor de tweede keer uitviel.

Zaterdag moest IJVV de resterende tijd zien te overleven. Dat lukte aanvankelijk prima. IJVV gaf een grote kans weg. De nummer vier van PH kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de bal binnen te tikken, maar IJVV-doelman Jasper Fix wist met een knappe redding de 2-3 van de bezoekers te voorkomen. In de 83ste minuut ging het alsnog mis voor IJVV. Een bal werd niet goed weggewerkt. IJVV zette vervolgens niet genoeg druk op de bal. De net ingevallen Sander Bekhuis kreeg alle tijd om aan te leggen en vervolgens krulde hij de bal met veel gevoel in het doel. IJVV probeerde het daarna nog wel, maar grote kansen bleven uit.

“We hebben gedaan wat we moesten doen, maar zijn niet beloond met een puntje. Dat is zuur.” Door de nederlaag is IJVV gezakt naar de achtste plaats. Het verschil met de degradatiezone bedraagt maar twee punten, maar de nummer vier, Sparta Enschede, heeft maar vier punten meer dan IJVV. De komende drie wedstrijden treft IJVV louter concurrenten. Een belangrijke fase dus voor de IJsselmuidenaren. Lindeboom is vol vertrouwen. “We hebben teveel kwaliteiten om te degraderen. We zijn goed bezig. Tegen Berkum hebben we vorige week goed gespeeld met Raymon Beuling voorop. Hij maakte vijf goals. Als team moeten we ons verder ontwikkelen. Alles staat dicht bij elkaar. We kijken niet naar beneden.”