<< Ga terug

Tevredenheid over drukke Zilveren Ui

Tevredenheid over drukke Zilveren Ui
Foto: Tennekes

KAMPEN – In de manege aan de Zwartendijk werden afgelopen weekeinde de finales om de Zilveren Ui verreden. PSV Kampen kijkt tevreden terug op het evenement dat met 348 starts helemaal vol was gepland.

Vorig jaar was de strijd om de Zilveren Ui al een mooi sportief hoogtepunt voor de organiserende vereniging. Afgelopen weekeinde was dat niet anders. Vrijdag waren er bij de paarden 112 starts. Zaterdag waren er 80 starts bij de paarden en 156 bij de pony’s.

In totaal werd gestreden om acht Zilveren Uien. De ruiters van PSV Kampen lukte het niet om een exemplaar te bemachtigen. De Deltaruiters lukte dat wel. Twee Deltaruiters mochten een Zilveren Ui in ontvangst nemen. Bij de paarden was dat Monica Borger met Jappe Lady in de klasse B. Bij de pony’s won Sophie Post met Beukenhof’s Petra een Zilveren Ui.

Wel waren er verschillende prijzen voor leden van PSV Kampen. Bij de paarden eindigde Estelle Kwakkel in het eerste parcours van de klasse L als vijfde met haar paard Zipper. Jan Vos behaalde met zijn paard Jaleida V3 de zesde prijs.

Bij het tweede finaleparcours in de klasse L was deze combinatie goed voor een tweede prijs. Kwakkel kwam hier uit op plek vijf. Een zesde prijs was er voor Gerdi de Munnik met Treasur.

Zaterdag won Jinny Bruins met haar paard Gauguin in de klasse BB twee keer een eerste prijs met 75,5 en 73 stijlpunten. In de klasse B legden Estelle Kwalle met Filia Candela, Gerdi de Munnik met Kangelo van de Melm en Estelle Kwakkel met Quita Cana elk beslag op een achtste plek in het eerste parcours. In het tweede parcours eindigde Tamara Huisman met El Sumaro als zevende.

Bij de pony’s pakte Malon Metselaar met Farouch een eerste prijs in de klasse BB, categorie D/E met 66 stijlpunten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo