De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Tafeltennissers Kampenionblijven in tweede divisie

Tafeltennissers Kampenionblijven in tweede divisie
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – De tafeltennissers van Kampenion pendelden jarenlang tussen de tweede en derde divisie, maar daar is voorlopig een einde aan gekomen. De Kamper ploeg wist zich voor het eerst in de historie te handhaven in de tweede divisie via een 6-4 zege tegen concurrent FTTC.

Vooraf leken de kansen voor Kampenion klein te zijn. In de uitwedstrijd tegen FTTC werd nog met 6-4 verloren en dat terwijl FTTC toen met een invaller met een veel lagere rating speelde. Wel konden de Kampenaren zich vastklampen aan het feit dat zowel Kampenion als FTTC het dit seizoen thuis beduidend beter doen dan in uitwedstrijden, met een thuisgemiddelde van tussen de 5 en 6 punten en een uitgemiddelde van tussen de 2 en 3 punten.

Na de zesde speelronde zag het er juist nog goed uit voor Kampenion. Op dat moment stonden Kampenion en FTTC al gelijk en in de drie daaropvolgende rondes trof Kampenion steeds een zwakker team dan FTTC. FTTC wist de resultaten van Kampenion in alle drie rondes echter knap exact te evenaren en dus had het op basis van het onderlinge resultaat in de laatste speelronde genoeg aan een gelijkspel.

Wellicht was het feit dat de favorietenrol nu bij FTTC lag juist in het voordeel van Kampenion. Vanaf het begin van de wedstrijd verkochten de Kamper tafeltennissers hun huid duur en leken de nuchtere Friezen uit Franeker meer door de druk bevangen dan de spelers van Kampenion.

Het werd een lange en zenuwslopende middag. Na tussenstanden van 2-0, 2-2 en 4-3 hadden beide teams nog twee overwinningen nodig om zich te handhaven.

In de laatste drie partijen leken de zenuwen ook meer op te spelen bij de spelers van Kampenion. Gert-Jan de Lange kwam niet in de buurt van zijn niveau van de eerste twee partijen, maar won toch, met minimaal verschil. Robin Lieftink speelde vervolgens weer een uitstekende partij, maar wist de winst niet binnen te halen. Daarna was het aan Julian Plette en zijn Friese tegenstander om te bepalen welk team in de tweede divisie mocht blijven. Na een spannende partij won Plette, ondersteund door het thuispubliek, waardoor Kampenion zich heel knap wist te handhaven in de tweede divisie.

Kampenion 2 was al eerder kampioen geworden en promoveerde daarmee naar de derde divisie. Ook team 3 (Dick Hoekman, Wim Tillema, Hans de Vries en Gerben Wolterink) werd afgelopen vrijdag kampioen en neemt de plaats van Kampenion 2 in de hoofdklasse in. Een ongekende weelde voor Kampenion. Het eerste jeugdteam van Kampenion besloot de competitie met een 4-6 zege op Hilversum 4 en is blijven steken op plek vier in de competitie.