De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Superleague Darts in Kampen

Superleague Darts in Kampen
Ingezonden door: Rick Diender

De Moriaan debuteert dit jaar in de landelijke dartcompetitie, de Superleague. Na zich in het voorjaar gekwalificeerd te hebben door af te rekenen met teams uit Meppel, Tuk, Lelystad en Hoogeveen is vanaf 15 september de competitie begonnen. Team De Moriaan wordt gekenmerkt door een net vol Kamperuien die luisteren naar de namen: Patrick Peters, Marco Zandbergen, Arnoud Daalmeijer, Evert van Pijkeren en Nestor Jak Evink. Onder leiding van captains Ruben Steenhuis en Rick Diender wordt de focus gelegd op teamspirit en een gemoedelijke sfeer.

Sponsors

Om dit alles mogelijk te maken worden sponsors De Moriaan, Ongedierte bestrijding Stefan Steenhuis, Thermanext Klimaatvloeren en Imprebo Bouwsystemen enorm bedankt! Het sponsorgeld wordt gebruikt voor de inschrijving, onkosten bij uitwedstrijden en de puike blauw-witte dartshirt.

Een sterke start

15 september hebben we de eerste wedstrijd gespeeld tegen Op de Hoek uit Appingedam, een enorm spannende pot. Bij een stand van 5-4 in het voordeel van De Moriaan kwam er veel druk te liggen op de laatste wedstrijd, beide teams schuiven hun sterkste speler naar voren en er volgt een titanenstrijd.. Bij een gelijk spel behalen beide teams 1 punt, winst betekent 3 punten en de verliezende partij gaat met lege handen naar huis, er stond dus veel op het spel. De Moriaan speelt troef Patrick Peters en Op de Hoek stuurt voormalig Nederlands kampioen Hendrik Tooren naar voren. Na een spektakelstuk volgt er een oerkreet uit de mond van Patrick, de laatste wedstrijd wordt met 4-2 gewonnen en de 3 punten blijven in Kampen, een geweldige begin.

De wedstrijden die hierop volgen krijgt De Moriaan wijze lessen. Tegen Toornsmit uit Markelo wordt een 3-0 voorsprong tenietgedaan en de wedstrijd wordt met uiteindelijk met 3-7 verloren. De derde speelronde tegen Legend Reen Sneek is een wedstrijd van matig niveau, de beslissende momenten vallen naar de Friezen en de wedstrijd wordt met 4-6 verloren, een flinke domper gezien de krachtsverhouding had de Moriaan zeker 1 punt verdiend. De vierde speelronde tegen Kremer uit Vroomshoop kan beschouwd worden als een middagje dart les. De Nederlandse toppers Christian Kist en Fabian Roosenbrand zetten een enorm hoog niveau neer. Het was voor elke dart liefhebber een genot was om naar te kijken, 7-3 in het voordeel van Kremer was dan ook een terechte uitslag.

10 november De Moriaan – Status Bar Veendam

De Moriaan hunkert weer naar punten en weet dat het een zware wedstrijd tegemoet gaat. Status Bar Veendam is een ervaren team met zeer brede/solide selectie. Rond 12:30 uur komt de tegenstander, 10 koppig sterk binnen en zoals altijd worden er vragen gesteld over het parkeerbeleid in Kampen. Er worden handen geschud en de captains stemmen de speelvolgorde af. Zoals altijd wordt de wedstrijd gestart met een Round Robin, systematisch wordt van elk team een speler naar voren geschoven, zij gooien een leg tegen elkaar, het team dat als eerste 9 legs heeft gewonnen verdiend het eerste punt. Patrick Peters begint formidabel met scores 140, 180 en 145 staat hij naar 9 pijlen op 36. Wat er toen gebeurde weet nog steeds niemand, maar de dubbel wou er niet in. Uiteindelijk strubbelend op dubbel 1 ziet hij de tegenstander dichterbij komen en de eerste beste pijl gaat er bij hem wel in, 0-1 achter. De Round Robin gaat van hot naar her, 6-3 voor de Moriaan wordt omgebogen naar 7-8 voor Veendam. Arnoud Daalmeijer maakt 8-8 en we maken ons klaar voor de laatste leg, beide captains schuiven hun sterkste speler naar voren. Veendam speelt Tim Middelbos en De Moriaan speelt Patrick Peters, Patrick wint het bullen en mag de laatste leg beginnen. Met een solide 18 darter gefinished op de Bulls-eye gaat het eerste punt naar De Moriaan. Trouwe supporter Anne Bosman bedankt voor het bijhouden van de scores, was een lange zit :)

De singles

De singles volgen in rap tempo, Patrick Peters laat geen spaan heel van Nick Crouwel 4-0. Marco Zandbergen heeft een zware dobber aan Danny Stalman, bij een 1-2 voorsprong voor Danny maakt hij een grove fout door zich 3 keer kapot te gooien op double 5. Marco profiteert en zet daarna door, met een Bulls-eye finish maakt Marco 3-2 en een sterke 6de leg resulteert in 4-2 winst. Tijd voor Evert van Pijkeren om aan te leggen tegen Tim Middelbos, een erg sterk spelende Tim wint met 4-1 van Evert. De laatste single is Arnoud Daalmeijer tegen Erwin Kiezebrink, een erg belangrijke wedstrijd, het verschil tussen 4-1 of 3-2 voorsprong voor de Moriaan. Erwin begint sterk en staat binnen no-time 2-0 voor, Arnoud gooit dan het gas open en zet de druk er vol op 2-0 achterstand wordt omgebogen in 2-3 voorsprong, bij de zesde leg stijgt de spanning tot een hoogtepunt, Arnoud mist 2 matchpijlen en Erwin maakt 3-3. Arnoud wint het Bullen en mag de laatste leg beginnen. Het gaat gelijk op, Erwin staat op 90, maar Arnoud is aan de beurt op 122 de triple 18 wordt 2 x geraakt gevolgd door double 7, een schitterende finish brengt De Moriaan in een geweldige uitgangspositie 4-1 voor!

De koppels

Het eerste koppel Marco Zandbergen en Evert van Pijkeren tegen Tim Middelbos en invaller Stefan Knoop. Waar de afgelopen weken de koppels niet goed liepen was het deze week weer genieten. Marco en Evert zetten een zeer sterk koppel neer, met hoge scores en 2 goede finishes van Evert (88 en 100) wordt het eerste koppel met 3-1 gewonnen en is het eerste punt veilig gesteld. Hier wordt echter geen genoegen mee genomen. Patrick en Arnoud knallen door en winnen met 3-0, dit brengt de stand op 6-1 en de 3 punten zijn een feit. Hierna verzwakt de concentratie wat en eerlijk is eerlijk, Veendam bleef vechten ondanks dat de wedstrijd verloren was. Uiteindelijk wordt het 6-4 voor De Moriaan en worden de 3 punten gevierd.

Aanschuiven

De ongeschreven wet in de Superleague is dat het thuisteam het eten verzorgt. De familie Ozturk, eigenaar van de Moriaan verzorgt dit fantastisch. De vorige keer stond er heerlijke pasta op het menu, dit keer worden we verwend voor een maaltijd met een Turkse tint. Gemarineerde kip met smaakvolle rijst, aardappelschijfjes en een frisse salade, ik houd nu op met schrijven want het water loopt me in de mond.

De volgende wedstrijd spelen we uit tegen Café De Schout uit Hoogeveen op 1 december. De volgende thuiswedstrijd is op 15 december in Café De Moriaan tegen de Makkers van Wilma uit Heerde.

Zin om te komen kijken? Iedereen is welkom, de wedstrijd start om 13:00 uur!

Voor de stand en het programma kijk op.

https://www.ndbdarts.nl/competities/superleague/ronde-overzicht-overgangsklasse-a

https://www.ndbdarts.nl/competities/superleague/programma-overgangsklasse-a