De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Sterk Reflex kan niet stunten tegen Lycurgus

Sterk Reflex kan niet stunten tegen Lycurgus
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Zoals vooraf aangegeven door de spelers van Zalsman/Reflex klapten de volleyballers er donderdagavond vol op in de halve finale van de landelijke beker tegen Abiant Lycurgus. Het was niet genoeg. Lycurgus was simpelweg een maatje te groot en won met 0-3. Toch kan Reflex dik tevreden terugkijken op een goede wedstrijd. De ploeg haalde een zeer acceptabel niveau en liet mooie dingen zien aan het talrijke publiek.

Lycurgus waakte vooraf voor onderschatting. Coach Arjan Taaij liet zijn ploeg in de sterke opstelling starten tegen Reflex. Dat betaalde zich in de eerste set goed uit voor de landskampioen uit Groningen. Met name blokkerend was het Reflex keer op keer de baas. Reflex liep constant achter de feiten aan en verloor de eerste set met 16-25.

Hoe anders was het in de tweede helft. Met Willem-Maarten Heins in het veld pakte Reflex gelijk een voorsprong. Na 10-10 pakte Lycurgus een voorsprong, maar Reflex kwam terug en boog de achterstand om in een 20-18 voorsprong. Daarna nam Lycurgus-trainer Taaij een time-out en vervolgens was de sterke blokkering van Lycurgus wederom doorslaggevend. Met 21-25 ging ook de tweede set naar de bezoekers.

In de derde set kon Reflex tot 9-9 meekomen. Daarna plaatste Lycurgus een beslissende jump. De ploeg vond het mooi geweest, zette aan en kwam op een voorsprong van zes punten (10-16). Reflex wist dat de wedstrijd gespeeld was en kreeg af en toe het publiek op de banken met enkele fraaie punten. Uiteindelijk won Lycurgus de derde set met 18-25. De goed spelende Dennis Borst sloeg het beslissende punt binnen. Daarna kregen de spelers van Reflex een terecht applaus. Een passende beloning voor de thuisploeg. Het prachtige bekeravontuur zit erop.