De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Slechte beurt IJVV

Slechte beurt IJVV
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN – Na drie zeges op rij heeft IJVV zaterdag een slechte beurt gemaakt in het thuisduel tegen Be Quick ’28. De Zwolse ploeg, die nog volop vecht tegen degradatie, was feller en bezorgde de IJsselmuidenaren een verrassende nederlaag (3-4).

IJVV moest het doen zonder Lenhard de Velde en Siebren Visscher. Bovendien viel Niek Beens al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit. Een speler van Be Quick ging per ongeluk met zijn voet op het gezicht staan van de aanvaller. Dat leverde de IJVV’er een gat in zijn onderlip op. Maar IJVV-trainer Eduard Lindeboom wilde dit niet als excuus aanvoeren. “We hebben het als team laten afweten. We kwamen niet in de duels en dan kunnen de spelers van Be Quick prima voetballen.”

IJVV zat in de eerste helft al niet goed in de wedstrijd. Toch nam de ploeg vlak voor het rustsignaal tegen de verhouding in op voorsprong. Tim Roeland haalde vanaf de rand van de zestien doeltreffend uit. “De eerste helft was het een foutenfestival aan de bal. We gaven veel ruimte weg. Be Quick ging daar in de eerste helft niet goed mee om. Na rust deden ze dat wel”, aldus Lindeboom.

In het tweede bedrijf draaide Be Quick in twintig minuten de wedstrijd om. In de 52ste minuut profiteerde Jeffrey van der Vlist van onoplettendheid bij IJVV. In de 62ste minuut was dezelfde spits weer trefzeker. Twee minuten later viel de 1-3. In de 68ste kreeg een matig acterend IJVV de 1-4 om de oren. De situatie voor de IJsselmuidenaren leek uitzichtloos., maar in het laatste kwartier wist IJVV toch nog goed terug te komen. In de 77ste minuut zorgde Ryan van Lente voor 2-4. Gerjon van den Berg zorgde zes minuten voor verbazing bij de toeschouwers door de 3-4 aan te tekenen. Daarna was IJVV nog enkele keren dicht bij de 4-4. “Maar dat was teveel van het goede geweest”, was de eerlijke conclusie van Lindeboom, die constateert dat IJVV in de breedte kwetsbaar is.

Hij is niet bang dat het seizoen voor IJVV als een nachtkaars uitgaat. “In de derde periode staan we nog steeds een punt achter op DOS Kampen. Maar nadat er zo’n verval is geweest bij ons, wil ik eigenlijk helemaal niet praten over een periode.”