<< Ga terug

Scherp KHC trekt verdiende zege uit het vuur

Scherp KHC trekt verdiende zege uit het vuurScherp KHC trekt verdiende zege uit het vuurScherp KHC trekt verdiende zege uit het vuur

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - KHC heeft zaterdag de eerste driepunter in het nieuwe jaar behaald. De formatie van trainer Herman Oosterhaar won met 2-0 van Bennekom. Dat ging niet zonder slag of stoot. Het betere KHC kwam na een 1-0 voorsprong in een lastig parket terecht toen Jorian Wellenberg met een tweede gele kaart werd weggestuurd. Het keihard werkende KHC bleef echter op de been en breidde de voorsprong in de slotfase zelfs uit.

De zege werd bij KHC uitbundig gevierd. Herman Oosterhaar verwerkte zijn emoties na afloop alleen op de bank. De drie punten waren binnen. Drie broodnodige punten. “Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. Vanaf de eerste minuten waren onze intenties duidelijk. We kregen twee opgelegde kansen. Er was veel diepte in ons spel en er was veel strijd. Er was weer de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan.” In de aanloop naar deze wedstrijd vervulde asisstent-trainer Fred Zwiggelaar een belangrijke rol in een poging om KHC op scherp te zetten. “Wat is degradatievoetbal en wat komt er bij kijken? Dat heb ik aan Fred overgelaten. Hij heeft de groep toegesproken.”

Of het aan Zwiggelaar heeft gelegen, zullen we nooit weten. Feit was dat KHC de gehele wedstrijd messcherp was. Vlak voor de wedstrijd kreeg KHC nog een tegenvaller te incasseren. Tom Diender haakte in warming-up geblesseerd af en werd vervangen door Mitchell Hooisma, die kan terugkijken op een goede wedstrijd.

Nadat Burak Alp werd gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd voor KHC ging de thuisploeg fanatiek van start. De snelle Hooisma vormde een belangrijke schakel en zorgde voor veel dreiging. In de 10e minuut had Durk van der Leest een fantastische pass in huis. Hooisma was veel sneller dan zijn tegenstander, maar Özhan Kardag kon de mooie aanval niet bekronen met een doelpunt. In de 16e minuut had Kardag de 1-0 moeten maken. Na een hakje van Hooisma ging de spits alleen af op het doel, maar hij schoof de bal naast. Bennekom kon er weinig tegenover zetten. In de 22ste minuut kwam de ploeg met een spaarzame mooie combinatie. Fabian Mösle had de bal voor het inschieten, maar werkte de bal naast.

Na rust kreeg KHC het lastiger. Bennekom zette KHC onder druk, maar kansen leverde dat niet op. KHC kreeg vervolgens weer meer controle en kwam in de 70ste minuut op voorsprong. Nadat Kardag de bal goed verlengde, schoot Jelle Ruppert raak. Even later drukte de arbiter te nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Wellenberg, met al geel op zak, werd behandeld aan de zijlijn. Vervolgens maakte de arbiter een gebaar. Wellenberg en de staf van KHC dachten dat de verdediger weer het veld in mocht, maar daar dacht de scheidsrechter anders over. Tot ontzetting van iedereen bij KHC toonde de arbiter Wellenberg een gele kaart. Zijn tweede gele prent en de KHC’er kon inrukken. De actie van de arbiter leidde tot hevige protesten.

Door het wegvallen van Wellenberg werd Ruppert geslachtofferd en kwam Mike Frederiks in het veld. “Ik wilde hem al brengen voor Wellenberg, maar door de blessure kon dat niet”, aldus Oosterhaar. Met tien man bleef KHC op de been. Bennekom had het niet. De ploeg mist vorm en KHC zat er voortdurend fel op. Dat was teveel voor Bennekom, dat nauwelijks iets kon creëren. Vijf minuten voor tijd verrichtte KHC-keeper Bryan Wielandt nog wel een goede en belangrijke redding op een afstandsschot. In de blessuretijd sloeg KHC vervolgens nog een keer toe met een man minder. Hooisma stoomde op (ouderwets drijven volgens Oosterhaar) en legde precies op het goede moment af op Kardag. De spits gooide de wedstrijd in het slot en zorgde voor een vreugde-explosie op Sportpark De Venen.

Zo bleef de rode kaart zonder gevolgen voor KHC. Na het wegsturen van Wellenberg bekroop je het gevoel dat het toch nog fout zou gaan aflopen voor KHC. “Dat gevoel had ik ook. Die extra man hadden we nodig. We hadden al zoveel strijd geleverd. Na de 2-0 was er enorme ontlading”, aldus Kardag. Hij heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. “Of ik blijf? Ik heb het hier naar m’n zin, maar ik weet het nog niet. Het belangrijkste is dat we erin blijven. Binnenkort gaan we praten, maar ik wil me richten op m’n spel bij KHC. Ik moet het niet hebben van strijd, maar richt me puur op het maken van goals. Dat is mijn sterkste punt”, aldus Kardag.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo