De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

’s-Heerenbroek pakt punt op de valreep

’s-Heerenbroek pakt punt op de valreep
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

’S-HEERENBROEK - In eigen huis heeft ’s-Heerenbroek dinsdagavond een punt overgehouden aan het inhaalduel tegen DKB. De thuisploeg maakte op een slecht veld een 0-2 achterstand goed. Vlak voor tijd kopte William Dekker de 2-2 binnen.

Beide ploegen speelden een zeer matige eerste helft, waarin DBK de minst slechte ploeg was. De beste kansen waren voor ’s-Heerenbroek. De bezoekers waren in de 9e minuut dicht bij de 0-1. Via een scrimmage vloog de bal tegen de lat. In de rebound liep het net goed af voor ’s-Heerenbroek. Twee minuten later was ’s-Heerenbroek dicht bij een treffer. Een kopbal van Björn Wezenberg werd van de doellijn gehaald. In de 15e minuut had William Dekker de score moeten openen. Hij ging alleen op de keeper af, maar liet zich aftroeven door een verdediger, die de bal wegtrapte. Tien minuten later kopte Martijn Bruins naast uit een goede voorzet vanaf rechts. In de 40ste minuut kreeg ’s-Heerenbroek wederom een grote kans. Martijn Bruins verzuimde echter om de 1-0 aan te tekenen en schoot naast.

DKB begon voortvarend aan de tweede helft. Jordy van Zandwijk schoot fraai raak. In de 70ste minuut leek het over en uit voor ’s-Heerenbroek, dat in de race is voor een plek in de nacompetitie. Achterin werd bij ’s-Heerenbroek niet adequaat gereageerd toen de bal bleef hangen. Berny Renker profiteerde: 0-2.

’s-Heerenbroek kwam echter razendsnel met een antwoord. Bruins schoot een hoge voorzet ineens binnen. Keeper Rutger Mulder liet zich verrassen en ging niet vrijuit. Daarna ging ’s-Heerenbroek vol op de aanval spelen. De ploeg kwam er steeds beter in en en kreeg verschillende goede kansen. Zo raakte Willen van Ittersum de lat. In de rebound slaagde invaller Jesper Wennemers er niet in om toe te slaan. Twee minuten later werd een inzet van ’s-Heerenbroek van de lijn gehaald en even later schoot William Meuleman net naast. Vlak voor tijd viel alsnog de terechte gelijkmaker. Bruins leverde een uitstekende voorzet af. William Dekker kopte vervolgens binnen. In de blessuretijd hield keeper Jelmer Visscher ’s-Heerenbroek op de been door een schot van Ricardo Mecklenfeld onschadelijk te maken.

Door de puntendeling is ’s-Heerenbroek een puntje ingelopen op Wijthmen en Bruchterveld, de concurrenten voor plaats vier en een plek in de nacompetitie. Wijthmen staat op deze plek met 34 punten uit 22 duels. Nummer vijf is Bruchterveld met 32 punten uit 21 wedstrijden. ’s-Heerenbroek is terug te vinden op de zesde plek met 31 punten. De ploeg van trainer Wim Groen heeft echter nog maar 20 wedstrijden gespeeld. Op 4 mei speelt ’s-Heerenbroek het inhaalduel tegen HTC. De club was dinsdag in grote getale aanwezig en begroette het doelpunt van Dekker met groot gejuich. Wint HTC op 4 mei bij ’s-Heerenbroek, dan zijn de tuinders kampioen in de vierde klasse D.