De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Remise Zalk tegen CSV ’28

Remise Zalk tegen CSV ’28
Redactie: Gerard Meijeringh

ZALK – In de tweede competitieronde moest Zalk het wederom opnemen tegen een voormalige ploeg uit de derde klasse C. Dit keer sleepte Zalk er een gelijkspel uit. Zalk en CSV ’28 kwamen uit op 2-2 en daarmee heeft de ploeg van trainer Gerrit Hamer het eerste punt binnen.

CSV ’28 had in het begin het betere van het spel. Ramin Ezzat voorkwam een achterstand voor Zalk door een bal van de lijn te halen. Daarna kwam Zalk er beter in. Dat leidde tot een voorsprong. Na een goede pass van Michel Hamer scoorde Jeremy van Dijk. Vlak voor rust kwam CSV ’28 langszij.

Na rust ging Zalk op zoek naar een nieuwe voorsprong. In de 61ste minuut was het raak. Na voorbereidend werk van Van Dijk schoot Simon van Halm uit de draai de 2-1 binnen. CSV zette daarna aan en was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Zalk had geluk dat een vrije bal van de Zwolse bezoekers tegen de binnenkant van de paal belandde. In de 82ste minuut was er tegenslag voor Zalk. Van Halm kreeg zijn tweede gele kaart. Met tien man moest Zalk de voorsprong zien vast te houden. Dat lukte niet. Vlak voor tijd wist Brian Lachenal de 2-2 aan te tekenen. In de blessuretijd was CSV nog dicht bij de zege, maar Zalk-keeper Berry Wagterveld wist dat met een goede redding te voorkomen.