De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Reflex sterker met drie versterkingen

Reflex sterker met drie versterkingen
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Reflex heeft de selectie van het eerste herenteam versterkt met Thomas Botter, Wessel van Lunzen en Jesse Schultemaker. Er wordt nog gezocht naar een spelverdeler. Wordt deze plek ook ingevuld, dan heeft Reflex de selectie voor komend seizoen compleet. Trainer Henk Gootjes is blij met de nieuwe selectie. “Als iedereen fit is, gaan we komend seizoen om de prijzen meedoen.”

De 21-jarige Thomas Botter komt over van streekgenoot vc Zwolle. De middenman stond al eerder in de belangstelling van Reflex. “Ik vind het een leuke en uitdagende stap om naar Kampen te komen. Er staat een stabiele ploeg en een goede trainer”, zo laat Botter weten.

De hard werkende Wessel van Lunzen speelde het afgelopen seizoen bij Rebelle in Dieren. Daarvoor kwam de passer-loper uit voor Alterno. “Bij Reflex staat een leuk team met geweldige spelers, zowel op volleyballend als sociaal gebied. Het team is ambitieus en werkt hard voor een mooi resultaat. Precies wat ik zoek in een team”, aldus Van Lunzen.

Jesse Schuitemaker maakt de overstap van Alterno naar Reflex. De middenman maakt bewust de overstap naar Kampen. “Ik zie volgend jaar als een grote uitdaging. Na zeventien jaar Alterno is het tijd voor een nieuwe omgeving. Ik heb onwijs veel zin om volgend seizoen voor het kampioenschap te vechten en ik denk dat we daar ook het team voor hebben.”

Niels van Beek, Robin van Capelle, Willem Maarten Heins, Erik Huisken, Sandor van Straten, Lars Bergman, Ruben Kerkhof gaan door bij Reflex. Dat geldt ook voor trainer Henk Gootjes. Er is afscheid genomen van Kay Hulsebos, Gerben Hendriks en Roel Hendriks. Hulsebos gaat stoppen. Gerben en Roel Hendriks gaan in een lager team spelen.

Trainer Henk Gootjes heeft zin in een nieuw seizoen in de topdivisie. “We zijn nu twee weken in training met de nieuwe selectie. De kwaliteit op de training is geweldig hoog. Daar gaat je bloed weer van stromen. Door deze drie echte versterkingen is het niveau op de trainingen enorm omhoog gegaan.”