De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Reflex loot topdivisionist, bekerconfrontatie tegen Zwolle lonkt

Reflex loot topdivisionist, bekerconfrontatie tegen Zwolle lonkt
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De volleyballers van Zalsman/Reflex moet het in de achtste finales van de landelijke beker thuis opnemen tegen competitiegenoot CAS-CRM/ZVH. Bij winst wacht welllicht een duel tegen eredivisionist Coniche Topvolleybal Zwolle.

Het karwei tegen ZVH, het vroegere VC Nesselande, is zeker niet eenvoudig. Beide ploegen troffen elkaar al in de competitie op zaterdag 22 september. Reflex maakte toen een 0-2 achterstand goed en won met 3-2.

Reflex-trainer Henk Gootjes spreekt van een sterke tegenstander. “Op zich is deze loting oké, maar ik vind het toch jammer dat we een sterke ploeg uit topdivisie treffen.” Want Reflex wil zich graag meten met een club uit de eredivisie. Op de achtergrond lonkt echter wel een bekerduel tegen Coniche Topvolleybal Zwolle. De Zwolse eredivisionist moet in de achtste finales dan wel winnen van Peelpush, dat uitkomt in de eerste divisie B. En Reflex moet zegevieren tegen ZVH. Gootjes spreekt van een unieke kans.

Het duel tussen Reflex en ZVH in de Reflexhal wordt waarschijnlijk gespeeld op donderdag 29 november, aanvang 20.00 uur. De ploeg uit Zevenhuizen moet hier nog wel mee instemmen, maar er is nauwelijks ruimte om uit te wijken naar een andere speeldag.

Zaterdag 3 november speelt Reflex thuis tegen MKB Accountants/VCV. De wedstrijd in de Reflexhal begint om 17.00 uur.