<< Ga terug

Record aantal lopers bij zesde OnderdijksRun

Record aantal lopers bij zesde OnderdijksRun
Foto: Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De zesde editie van de OnderdijksRun is zaterdag uitgegroeid tot een succesnummer. Maar liefst 750 mensen schreven zich in voor het evenement. Nog nooit was de belangstelling voor het hardloopevenement zo groot.

De organisatie was verrast door het grote aantal inschrijvingen. “Je hoopt altijd op meer lopers, maar dit hadden we echt niet verwacht”, aldus Janet Neervoort. Ze wijst op de verandering in het parcours. Voor het eerst ging de OnderdijksRun de bypass in. Er was een nieuwe ronde van tien kilometer uitgezet. “We hadden heel veel deelnemers op de 10 kilometer en ook meer lopers op de 15 kilometer en halve marathon. Bij de finish spraken de deelnemers vol lof over het parcours. ‘Mooi, afwisselend, een goede zet', kreeg ik te horen. Van de drukke wijk schiet je zo de bypass in. Dat werd gewaardeerd’, aldus Neervoort.

Zoals altijd waren er ook dit keer goede doelen verbonden het evenement. Dit keer werd gelopen voor de stichtingen Kind en Groei en Veluwse Wens Ambulance. Beide stichtingen mochten een cheque van maar liefst 1.500 euro in ontvangst nemen.

Ook dit keer was de organisatie in handen van Janet en Karst Neervoort en Albert Hofstede. Het trio werd geholpen door tientallen vrijwilligers. De organisatie kon de grotere toeloop goed aan, maar wel hebben de drie gemerkt dat ze het steeds drukker krijgen. Neervoort is blij dat het evenement, ondanks de ruim zevenhonderd deelnemers het intieme karakter heeft weten te behouden. “En dat moet zeker ook zo blijven.”

De zesde editie van de OnderdijksRun kreeg met Henry Visscher een aansprekende winnaar. De hardloper uit Rouveen liep de halve marathon in 1.18.43. Mario Blöte uit Kampen eindigde als tweede in 1.19.43. Bij de dames ging de winst naar Hetty Wierenga-Groen uit Wezep in 1.39.32. Twee atletes uit Kampen haalden het podium. De tweede plek was voor Jetske van der Vegt (1.42.34). Leonie Eenkhoorn kwam als derde over de streep.

Zwollenaar Jan Schra was oppermachtig op de 15 kilometer (53.59). Marion Hofenk maakte bij de vrouwen de dienst uit op deze afstand (1.01.30). De Kamper atletes Saskia van Putten (nummer twee in 1.13.12) en Elke Schinkel (derde in 1.14.11) volgden op grote afstand.

Arnold van de Streek uit Oldebroek schreef de 10 kilometer op zijn naam (37.17). Michel Broeksma uit Kampen eiste de tweede plek voor zich op (38.19). De derde plek was ook voor een Kampenaar in de persoon van Bert van Wijhe (39.14). Bij de vrouwen was Maureen Houtman uit Heerde de snelste in 41.59. J

orrit Ooijen uit Leiderdorp werd winnaar van de 5 kilometer in 17.26. Het verschil met Michel Slobben uit Staphorst was nihil. Bij de vrouwen zegevierde Frederieke Voswijk uit Hasselt op deze afstand in 21.29. Jakobin Ruitenberg uit Kampen kwam als tweede over de finish (22.54) en de Kamperse Barbara Feroleto als derde (22.55).

Uiteraard was er ook weer Kidsloop. Daan Ruitenberg, Lotte Schrijver, Danyl Wolff, Sofie Wezeman, Tristan van der Weerd, Naëll Huijsmans, Lars Hansman en Lieke van der Graaf waren de winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo