De Brug

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Promotie naar eerste divisie geeft Set Up een enorme boost

Promotie naar eerste divisie geeft Set Up een enorme boost
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Er heerst een grote mate van enthousiasme bij Set Up. Op verzoek van de NeVoBo gaat de volleybalvereniging uit IJsselmuiden het komend seizoen een stapje hoger acteren. Trainer Peter Gaillard is overtuigd van een goede afloop.

Op dinsdag 23 maart werd het volleybalseizoen door de NeVoBo definitief afgesloten vanwege de coronacrisis. Set Up eindigde als vijfde in de tweede divisie A. Te weinig voor promotie zou je zeggen, maar trainer Gaillard sloot begin april een eventuele promotie niet uit. Hij kreeg gelijk. Enkele weken geleden werd bekend dat Set Up alsnog de stap omhoog mag maken. “Ik wist dat een aantal teams niet happig was om te promoveren. We stonden in de buurt. Eerder hadden we bij Set Up al besloten om de kans te pakken als het kon. Lycurgus wilde niet. Toen kwamen ze bij ons.”

Set Up speelt straks voor het eerst in de eerste divisie. “Dat heeft een enorme impact op spelers en de jeugd van Set Up. Door de toevoeging van een extra topdivisie kun je zeggen dat het niveau bovenin naar beneden gaat, maar aan de andere kant krijgen wel meer clubs de kans om hoger te gaan spelen. Misschien zorgt dat er wel voor dat meer jongens gaan volleyballen en dan gaan het niveau vanzelf omhoog”, aldus Gaillard.

Het is bijzonder dat Set Up in de eerste divisie gaat acteren zonder spelers van buitenaf. “Als je het niet kunt invullen met eigen jongens, dan moet je uitkijken. Wij doen het met eigen jongens. Dat geeft echt een boost. Ik vind het super voor deze jongens. Ze verdienen het. De afgelopen drie seizoenen hebben ze er zoveel voor over gehad.” Gaillard ziet kansen voor Set Up in de eerste divisie. “Volleybal is niet alleen het optellen van talenten. Het gaat ook om het teamgebeuren. We zijn als team sterk en geven niet op. We kunnen het spel van een tegenstander aardig frustreren. De afgelopen drie jaar dachten diverse teams het wel even te kunnen doen tegen Set Up, maar dan spelen wij onze sterkste wedstrijden. Dan kunnen we iets extra’s brengen. Veel tegenstanders hebben zich al stuk gelopen op ons.”

Gaillard hoopt op een plek in de middenmoot. “Handhaving is onze eerste doelstelling, maar het gaat erom dat je je iedere wedstrijd laat zien. Als je elke wedstrijd punten snoept, eindig je in de middenmoot. Daar gaan we voor.” De selectie wordt uitgebreid. Leander Kars komt over van Set Up 6. Rob Schrijver verruilt het tweede van Set Up voor de hoofdmacht. Hetzelfde geldt voor Dave de Velde, die kampte met knieproblemen. Daarnaast is Gerco Wijnne weer beschikbaar. Marien Alberts gaat op een lager niveau spelen. “We hebben een unieke enthousiaste groep”, aldus Gaillard.

Als afsluiting legt hij nog even de nadruk op de vloer in de Oosterholthoeve. “Er zit geen demping meer in. Ik leg de link met de grote hoeveelheid knieblessures die we hebben gehad. Topsport faciliteren vraagt om een goede ondergrond, maar onze spelers hebben bij het trainen al last van hun knieĆ«n. Zelfs de jonge jongens. Dat kan toch niet!”