De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Prachtige beloning voor turnselectie IJGV bij sportverkiezingen

Prachtige beloning voor turnselectie IJGV bij sportverkiezingen
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Je zult als turnselectie maar twee prijzen in de wacht slepen bij de VDK Sportverkiezing Kampen. Dat lukte de turnselectie van IJGV. “Hoe dat komt? Omdat we goed zijn. Hoe goed? Heel goed”, aldus een lachende Gerco Klooster.

Je zou bijna denken dat de turners van IJGV sterallures hebben, maar niets van dat alles. De opmerking was gewoon een geintje van Klooster. Dat neemt niet weg dat de turnselectie van IJGV in 2018 een uitstekende prestatie leverde door als derde te eindigen op het NK. De IJsselmuidenaren begonnen het NK goed, maar op het vierde onderdeel vloer lieten ze veel punten liggen. Door twee sterke laatste oefeningen werd toch nog een fraaie derde plek binnengesleept.

En dat leverde IJGV donderdag de titel ‘Jeugdploeg van het jaar’ op. En de publieksprijs bij de ploegen. “Dat hadden we niet verwacht”, aldus Klooster. Inmiddels is het team uit elkaar gevallen. Verschillende turners moesten vanwege hun leeftijd overstappen naar een andere groep. Derhalve vormde de Sportverkiezing Kampen een mooie afsluiting voor de succesvolle turnselectie van IJGV.