De Brug

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Peter Gaillard gaat door bij Set Up

Peter Gaillard gaat door bij Set Up
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Peter Gaillard zit ook volgend seizoen op de bank bij het eerste herenteam van Set Up als hoofdtrainer. Komend seizoen gaat hij zijn vierde jaar in bij de volleybalvereniging uit IJsselmuiden.

Wanneer we naar de huidige stand kijken in de tweede divisie A, dan is Set Up terug te vinden op een vijfde plek. “Dit seizoen hebben we te maken gehad met veel blessures. Toch staan we op een vijfde plek. Dat is zeker niet onaardig. We hebben verschillende leuke en goede wedstrijden gespeeld. De jongens hadden er fiducie in”, aldus Gaillard.

Het eerste herenteam van Set Up doet het al jaren prima. De ploeg werkte zich op naar de tweede divisie en weet zich prima te handhaven op dit niveau. Als trainer heeft Gaillard uiteraard een bepaald aandeel in deze prestaties. Dat is ook clubs in de regio opgevallen. “In februari ben ik door verschillende verenigingen gebeld. Dat voelde niet goed. Daarom heb ik voorgesteld bij Set Up om om de tafel te gaan. Dat is gebeurd. Ik ga door bij Set Up. Het is een leuke vereniging. We zijn nog niet op elkaar uitgekeken en ik zie zeker mogelijkheden”, aldus Gaillard, die zich voor nog een jaar heeft verbonden aan Set Up. “Ik bekijk het van jaar tot jaar. Ik wil mezelf en de vereniging niet met verplichtingen voor meerdere jaren opzadelen.”

Volgens Gaillard zit er zeker nog rek in bij Set Up. “Als je blessures hebt, moet je dat binnen de eigen selectie kunnen opvangen. Dat lukte ons dit seizoen niet. We waren aangewezen op heren 6. Er moet meer concurrentie komen op bepaalde posities. Wat er moet gebeuren? We moeten meer om ons heen kijken. En kritisch kijken naar de lagere teams en de jeugd. En achter het eerste moet Set Up 2 op de langere termijn worden versterkt met jeugd. Er moet een goed jeugdbeleid komen.”