De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Özhan Kardag wint Salverda Topscorers Trofee

Özhan Kardag wint Salverda Topscorers Trofee
Foto: Bert van den Berg
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Özhan Kardag is winnaar geworden van de eerste editie van de Salverda Topscorers Trofee. Met 40,5 punten heeft de spits van IJVV het klassement in de Salverda Topscorers Competitie met overmacht gewonnen.

Kardag stond bijna het gehele seizoen bovenaan en maakte zaterdag in de laatste competitiewedstrijd zijn 27ste seizoenstreffer. Dat heeft hem gebracht op 40,5 punten (27 X 1,5). De tweede plaats is voor Kevin Veger van VV Kampen. Hij maakte dit seizoen 29 treffers en is daarmee op 29 punten (29 x 1) geëindigd. Veger is de meest trefzekere speler in het Kamper voetbal. Jeffrey de Nooijer van KHC deed op de slotdag van de competitie goede zaken. Hij scoorde twee keer en is daarmee van de vijfde naar de derde plek gestegen. Hij maakte dit seizoen 14 doelpunten en is daarmee op 28 punten geëindigd. Aart Schreuder kwam in het laatste competitieduel niet tot scoren en is gezakt van de derde naar de vierde plek.

Toch kan ook Schreuder juichen. Met Zalk pakte hij een prijs. De kampioen van de vierde klasse C kreeg de minste goals tegen en wint daarmee de prijs van de minst gepasseerde verdediging. Alle prijzen worden komende woensdag uitgereikt in feestlocatie Moods en Roots in Kampen.