De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Opening kunstgrasveld IJVV uitgesteld

Opening kunstgrasveld IJVV uitgesteld
Foto: IJVV
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – De voetballers van IJVV moeten nog even geduld hebben voordat ze kunnen spelen op het vernieuwde kunstgrasveld op het hoofveld. Vanwege problemen met de verlijming is de opening uitgesteld.

Oorspronkelijk stond de opening gepland voor komende zaterdag. In de thuiswedstrijd tegen Den Ham zou het nieuwe kunstgrasveld officieel in gebruik worden genomen. Dat wordt tot nader order uitgesteld. “We hebben problemen met de verlijming van het kunstgras. De temperaturen zijn te laag om deze taak goed uit te kunnen voeren”, vertelt IJVV-bestuurslid Frans van de Wetering. Hij wist maandag nog niet wanneer de verlijming van het kunstgras wel doorgang kan vinden.

Vorige week dinsdag werd een begin gemaakt met het aanbrengen van het kunstgras op het hoofdveld. Dat leidde tot groot enthousiasme bij IJVV. De aanleg van het kunstgras werd eerder enkele keren uitgesteld. Door de werkzaamheden en zware machines ontstonden er problemen met de drukwaarden. De grond ging zetten en de benodigde drukwaarden werden niet gehaald. “In de onderlaag werd het water weggedrukt. Op een gegeven moment zuigt het zichzelf weer vol. Het werkt als een spons”, aldus Van de Wetering. Het verlijmingsprobleem is een nieuwe tegenslag voor IJVV. Het eerste team zal komende zaterdag nog een keer op veld 3 moeten aantreden.

Bij het nieuwe kunstgrasveld komt definitief geen sproei-installatie. Volgens Van de Wetering wegen de voordelen niet op tegen de nadelen. “We moesten dan een bron slaan van 130 meter diep voor het verkrijgen van ijzervrij water. Als je dat niet doet, wordt alles bruin door het water. Daarnaast blijkt dat sproeien slechts een kwartier effect heeft. Dan praat je dus over twee keer een kwartier. Je kunt je afvragen of je zoveel duizenden euro’s moet investeren voor twee keer vijftien minuten voor het eerste elftal. We hebben besloten om het niet te doen.”