De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Onnodige nederlaag DOS Kampen

Onnodige nederlaag DOS Kampen
Foto: Henry Kruithof
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen is zaterdag verrassend met 0-1 onderuit gegaan tegen DZC ’68. Volgens DOS-trainer Marcel Post een onnodige nederlaag. “We hebben weinig gecreëerd, maar als je vijf kansen krijgt moet je minstens twee maken op dit niveau.”

Frank Jansen kreeg in dit duel de grootste kans. In de 4e minuut ging hij alleen af op de keeper, maar hij kreeg de bal er niet in. DZC hield met vijf verdedigers de boel gesloten en had aanvallend nauwelijks iets in te brengen. Toch kwam de ploeg in de 38ste minuut op voorsprong via een afstandsschot.

Na rust ging DOS op zoek naar succes. Een kwartier voor tijd leek Timo Petersen de 1-1 aan te tekenen. DOS kreeg een vrije bal en de arbiter gaf het sein om de bal te nemen. Dat deed DOS, waarna Petersen scoorde. De assistent-grensrechter stond echter niet op z’n post, waarna de arbiter besloot dat DOS de vrije trap opnieuw moest nemen.

Dit leidde tot ongeloof bij DOS. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De scheidsrechter gaf toe dat hij een fout had gemaakt, maar wij werden daar de dupe van”, aldus Post, die echter vooral naar zijn eigen ploeg keek en de nadruk legde op het gebrek aan trefzekerheid bij DOS. “Deze nederlaag is doodzonde. We hadden kunnen uitlopen op de onderste ploegen. Nu geef je een concurrent drie punten cadeau. Deze nederlaag hebben we aan onszelf te wijten.”