De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Oefencampagne Kamper clubs van start

Oefencampagne Kamper clubs van start
Redactie: Mark de Rooij

KAMPEN – De Kamper clubs uit de eerste en tweede klasse zijn deze week begonnen of beginnen zaterdag aan de oefencampagne in aanloop naar het districtsbekertoernooi en het seizoen 2020/2021.

DOS Kampen speelde dinsdagavond tegen zondageersteklasser ROHDA Raalte al haar eerste oefenwedstrijd en gaat zaterdag op bezoek bij tweedeklasser asv Dronten. Op 18 augustus wacht competitiegenoot SVI. Vier dagen later is de eerste thuiswedstrijd als tweedeklasser VSCO ‘61 op bezoek komt.

Go Ahead begint de oefencampagne met twee uitwedstrijden tegen hoofdklassers. Zaterdag treft het Berkum (14.30 uur) en de dinsdag daarop staat het tegenover Genemuiden (20.00 uur).

KHC start zaterdag tegen avv Columbia, dat afgelopen seizoen achter de burelen bij de KNVB promoveerde naar de eerste klasse. Het duel tegen de zondagclub uit Apeldoorn begint om 14.00 uur op sportpark De Venen. Het is de eerste wedstrijd van de nieuwe hoofdtrainer Kenan Dormusoglu. Herman Oosterhaar stond de afgelopen tien seizoenen aan het roer bij KHC.

Tweedeklasser IJVV heeft na drie en een half seizoen Eduard Lindeboom eveneens een nieuw gezicht voor de groep. Emiel Diender begint aan zijn tweede klus als hoofdtrainer na anderhalf jaar met CSV ‘28 in de vierde klasse. IJVV speelt zaterdag in eigen huis (14.30 uur) tegen zaterdagderdeklasser CVVO Lemmer.