De Brug

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

NK Meerkamp eindigt in deceptie voor Jonne Siebrand

NK Meerkamp eindigt in deceptie voor Jonne Siebrand
Redactie: Gerard Meijeringh

APELDOORN - Jonne Siebrand is zaterdag als veertiende geĆ«indigd bij de meisjes A-junioren op het NK Meerkamp. Er had echter veel meer ingezeten. Een diskwalificatie op het laatste onderdeel betekende een slot in mineur op het NK voor de jonge atlete van AV Isala ’96.

Siebrand startte met de 60 meter horden. Met een tijd van 10.16 bleef ze een fractie boven haar persoonlijk record. Daarna zorgde ze bij het hoogspringen voor een goed vervolg met een hoogte van 1,58 meter. Vervolgens greep ze de winst bij het kogelstoten (haar favoriete onderdeel) met een persoonlijk record (11,40 meter). Bij het verspringen wist ze met haar laatste sprong (4,88) dure punten te sprokkelen. De 800 meter, het laatste onderdeel, verliep dramatisch voor Siebrand. Ze liep naar een tijd van 2.48 minuten. Dit leverde haar een negende plek op in de eindklassering bij het NK Meerkamp.

Door een technische fout werd ze echter gediskwalificeerd op dit onderdeel en moest ze als eerstejaars meisjes A genoegen nemen met een veertiende plek.

NK Masters

Diverse atleten van AV Isala ’96 waren afgelopen weekeinde succesvol op het NK Indoor voor Masters in Apeldoorn.

Op zaterdag was er succes voor Tiny Hellendoorn. In de categorie 60+ haalde ze met een afstand van 11,36 meter bij haar eerste worp flink uit. Met de worpen die volgden kwam ze niet verder, maar met vijf worpen over de 11 meter zette ze een prachtige serie neer. Haar prestatie was goed voor goud.

Robert Reitsema pakte in de categorie 55+ nipt zilver na een splijtende eindsprint. Bij het ingaan van de laatste bocht liep hij derde, maar knokte zich naar het zilver door zijn borst eerder over de finishlijn te drukken dan zijn directe concurrent. Op zondag wist hij ook op de 1500 meter boven zichzelf uit te stijgen. Hij pakte het zilver in een tijd van 4.50.49.