<< Ga terug

Nederlandse overmacht bij EK Steppen

Nederlandse overmacht bij EK SteppenNederlandse overmacht bij EK SteppenNederlandse overmacht bij EK Steppen

RACICE - Nederlandse stappers hebben het EK Steppen in Tsjechië gedomineerd. Rond de nationale roeibaan werd in verschillende leeftijdscategoriën gestreden om de titels op de 850 meter sprint, het 12 kilometer criterium, de marathon en de estafette. Het was niet zo idioot warm als in Nederland, maar temperaturen rond de 30 graden vormden toch een extra uitdaging voor de ongeveer 250 deelnemers.

Adriaan Ringoir van Stepteam Rotterdam won de sprint en het criterium met overmacht en leek voorbestemd ook de marathon op zijn naam te schrijven. Helaas liet de vorm hem in de steek en moest hij bijna 3,5 minuut toegeven op de Rus Lev Kucherov, waarmee de eerste Europese steptitel voor dit land een feit werd.

Bij de heren junioren deed Patrick Olthof van Stepteam Twente goede zaken. Een tweede plaats bij zowel sprint als criterium en de Europese titel op de 35 kilometer. Bijrollen waren weggelegd voor Brian Veltman van Stepteam Selles Kamperzeedijk en Jeroen Houdé van Stepteam Zwolle. Veltman werd 13e en 12e veteraan bij respectievelijk criterium en marathon en Houdé finishte als 20e senior op de marathon.

Bij de dames senioren was de overmacht het grootst. Wenda Zuiddam, Rosanne Reijne en Fiona Olthof waren op de estafette zelfs sneller dan het Tsjechische heren juniorenteam en wonnen op dit onderdeel de Europese titel. Bij sprint en criterium bezette dit drietal de eerste vier plaatsen. Zuiddam werd vierde op zowel sprint als criterium. Reijne legde beslag op de sprinttitel, werd tweede op het criterium en derde op de marathon. Olthof werd derde op sprint en criterium en werd gekroond tot Europees kampioen op de marathon.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo