De Brug

Donderdag, 24 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Nederlaag met perspectief voor Go-Ahead Kampen

Nederlaag met perspectief voor Go-Ahead Kampen
2
Foto: Helmich Lubberts
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is de voorbereiding begonnen met een nederlaag. Sportclub Genemuiden won met 1-3. Na afloop overheerste een positief gevoel. Voor de rust maakte Go-Ahead een goede indruk.

De supporters konden in deze wedstrijden twee nieuwe aanwinsten aanschouwen. Michael Lanting liet zich zien als een grote aanwinst. De ervaren speler eiste veel ballen op, verlegde het spel en liet zien dat hij kan uitgroeien tot een belangrijke schakel. De andere speler was Gianluca van der Vegt. Aan de rechterkant maakte hij ook een goede indruk. Wail Doufikar ontbrak bij Go-Ahead. Hij is vertrokken bij Go-Ahead en kiest vermoedelijk voor een buitenlands avontuur bij een club uit Slowakije.

Go-Ahead trad Sportclub Genemuiden gedurfd tegemoet. Go-Ahead begon vorig seizoen in een 4-3-3-systeem, maar switchte tijdens het seizoen naar een systeem met vijf verdedigers. Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen besloot zaterdag aan te treden met een soort van 3-4-3-systeem. Jurrian Zandbergen voorop, Wilbert Wessels en Arjan Wiegers daar achter, vier middenvelders met opkomende zijkanten en drie verdedigers. Daar had Sportclub Genemuiden moeite mee. “Als trainer probeer je dingen uit. Genemuiden wist zich in de eerste helft geen raad. Het is leuk om de tegenstander te laten zoeken. Het nieuwe systeem is een serieuze optie voor de competitie. “We moeten proberen om het te beheersen. Maar we moeten wel uitkijken wat we doen in dit systeem. Adi leed een paar keer balverlies en er waren momenten dat het hele middenveld mee ging. Dan word je kwetsbaar. Ik heb Lanting aangesteld om dat te managen”, aldus Roelofsen.

Go-Ahead was in de eerste helft de betere ploeg en maakte in het eerste bedrijf een prima indruk. De thuisploeg speelde diverse goede kansen bij elkaar, maar het rendement was te laag. Nadat Nick Hendriks in de 10e minuut de paal raakte, kwam Go-Ahead in de 19e minuut op voorsprong. Na een soepel lopende aanval schoot Jurrian Zandbergen de 1-0 binnen. Vlak voor rust gaf Go-Ahead deze voorsprong te gemakkelijk uit handen. Adi Draganovic ging in de fout. Na onnodig balverlies wist Kay Velda de bal uiteindelijk binnen te tikken.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Sportclub Genemuiden hield het klein en compact en trok de wedstrijd naar zich toe. In de 55ste minuut liet Draganovic zich verrassen door Sijmon Eenkhoorn. De verdediger van Go-Ahead wist Eenkhoorn af te stoppen met een overtreding en de bal ging op de stip. Velda benutte de strafschop. Sportclub Genemuiden liet daarna verschillende grote kansen liggen en kwam nog één keer tot scoren. Wederom was Velda de doelpuntenmaker. Hij schoot fraai raak vanuit een vrije trap.

Ondanks de nederlaag hielden de supporters van Go-Ahead een goed gevoel over aan de wedstrijd. Trainer René van der Weij van Sportclub Genemuiden sprak na afloop lovende woorden over Go-Ahead. “Complimenten voor Go-Ahead. Ze hebben goed en met durf gespeeld.”