De Brug

Maandag, 3 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Moeizame zege IJVV tegen hekkensluiter

Moeizame zege IJVV tegen hekkensluiter
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Na drie nederlagen heeft IJVV zaterdag weer eens een zege behaald. In IJsselmuiden werd hekkensluiter Oranje Nassau met 1-0 verslagen. Gemakkelijk ging het zeker niet. “Het ging moeizaam, maar dit zijn ook drie punten”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV had moeite om wat te creëren tegen Oranje Nassau. Maarten Hinderks had IJVV op voorsprong kunnen brengen in het eerste half uur, maar twee keer schoof hij de bal voorlangs. In de 27ste minuut tekende Luc Kalter voor de openingstreffer met een hard afstandsschot.

Na rust was IJVV af en toe gevaarlijk via Jonno Pruim, Hinderks en Siebren Visscher. Oranje Nassau kwam echter in de tweede helft veel meer in het stuk voor en was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Zo behoedde IJVV-goalie Jasper Fix IJVV enkele keren voor de 1-1 en raakten de bezoekers ook nog de lat.

“Dit moest bij ons van ver komen. Mensen verwachten een 5-0 overwinning van ons, maar in die vorm steken wij niet. Je maakt de 1-0 en vervolgens de 2-0 niet. Dan sluipt er angst in de groep. Ik hoop dat we na deze zege het seizoen goed afsluiten, zodat we volgend seizoen met een goed gevoel kunnen beginnen.”