De Brug

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Minioren Deltasteur doen goedmee bij jaargangfinale in Dordrecht

Minioren Deltasteur doen goedmee bij jaargangfinale in Dordrecht
Redactie: Gerard Meijeringh

DORDRECHT – Deltasteur deed zondag met vier zwemmers mee aan de Jaargangfinale in Dordrecht.

De jaargangfinale is een jaarlijkse terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar en wordt ook wel het officieuze NK lange baan voor minioren genoemd.

In de ochtendsessie waren er voor Deltasteur vier starts, in de middag twee en een trainer/zwemmers estafette.

Milan Bottenberg mocht in de ochtend het spits afbijten op de 100 meter rugslag. Het was zijn eerste keer op een jaargangfinale, maar hij hield zijn zenuwen onder controle en dook met 1.33.05 onder zijn persoonlijke toptijd in een 25 meterbad.

Daniel Critchell kwam in actie op de 100 meter schoolslag. Dankzij een snelle start nam hij de leiding in zijn serie. Het tempo bleef hoog en resulteerde in een mooie 1.34.13.

Vervolgens was Bram Wammes aan de beurt voor de 200 meter vrije slag. Met een mooie vlakke race zwom hij naar een eindtijd van 2.14.46, maar twee seconden boven zijn persoonlijk record in een 25 meterbad. Als laatste van de ochtend stond Job Riezebos bij het startblok voor de 100 meter rug. Door een aantal fouten verliep de race niet naar wens. Met een eindtijd van 1.26.35 was hij dan ook niet echt tevreden.

’s Middags kwam Bram Wammes aan de start op de 400 meter vrij. Doordat hij als reserve was geplaatst en toch mocht zwemmen, lag hij in een snellere serie. Dit maakte voor hem echter niets uit en zwom mooi mee met de rest. Met een eindtijd van 5.48.74 kan hij tevreden terugkijken.

Job Riezebos zwom de 100 meter vlinderslag. Hij was snel op de eerste 50 meter, maar daarna begon de lange warme dag in het zwembad z’n tol te eisen. Toch kon hij content zijn met 1.35.15.

De laatste start voor Deltasteur was een trainer/zwemmers estafette. De formatie was één trainer met drie zwemmers. Dit was een mooi spektakel om te zien, omdat de leeftijdsverschillen van de trainers en de daarbij behorende tijden voor spannende races zorgden.

Manon de Man (trainster) zorgde voor een goede start in een 29,92. Bram Wammes nam het stokje over en kon de koppositie in de serie behouden in een tijd van 33.06. Ook Job Riezebos wist de concurrentie voor te blijven. Daniel Critchett sloot het spektakel af in een 34.20.