De Brug

Zaterdag, 11 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Marjan Boer benoemd tot erelid GV DOS

Marjan Boer benoemd tot erelid GV DOS
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - Gymnastiekvereniging GV DOS Kampen heeft afgelopen donderdag diverse leden gehuldigd tijdens de algemene ledenvergadering. Speciale aandacht was er voor Marjan Boer. Zij werd benoemd tot erelid.

Tijdens de ledenvergadering werd afscheid genomen van Marjan Boer als bestuurslid. Zij was jarenlang actief als interim-voorzitter en secretaris. Ook levert ze al jaren een belangrijke bijdrage aan alle activiteiten van GV DOS. Alle reden voor de vergadering om haar te benoemen tot erelid.

Daarnaast stonden verschillende andere leden van GV DOS even in het middelpunt van de belangstelling. Klaas Hanekamp werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap en kreeg de bijbehorende DOS-speld en attentie uitgereikt. Hij is een echte DOS-man in hart en nieren, als sporter en bestuurder. Hanekamp fungeerde jarenlang als voorzitter van DOS, dat in die tijd nog een omnivereniging was.

Daarnaast was er aandacht voor vier leden die al twaalf en een half jaar lid zijn van de vereniging. Anita Pennekamp is actief als turnster, trainster, lid van de activiteitencommissie en lid van het bestuur. Katintka van Wilsum-Vos ging bij GV DOS van start als jong meisje en is doorgegroeid via de selectie naar het zelf assisteren en lesgeven aan de selectieturnsters. Saskia ter Steeg en Hamed Khalige slaan elke dinsdag een balletje met de volleybalgroep van GV DOS.

Tot slot werden enkele leden verblijd met ‘Het Zonnetje’. Op deze manier zet GV DOS ieder jaar een aantal leden in het zonnetje voor hun bijdrage aan de vereniging. Dit jaar ging deze eer naar Meri van Dijk, Indy Klooster en Alie van Dijk. Meri van Dik en Indy Klooster zijn twee selectieturnsters die de opleiding tot assistent hebben gevolgd en nu ook assisteren in de lessen bij GV DOS. Dit wordt binnen de vereniging zeer gewaardeerd. Alie van Dijk, beter bekend als ‘Juf Alie’, geeft meerdere groepen les en levert daarnaast ook haar bijdrage aan het bestuur door haar kennis van technische zaken en aan het activiteitenteam.