De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Marco Roelofsen: 'Eindelijk van die akelige vijf af'

Marco Roelofsen: 'Eindelijk van die akelige vijf af'
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De overwinning op KHC deed Go-Ahead goed. Na de nederlaag tegen DOS kon Go-Ahead wel een oppepper gebruiken. Na twee nederlagen stroomden er weer punten binnen bij Go-Ahead en werd het puntenaantal uitgebreid naar acht. “We zijn eindelijk van de akelige vijf af”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Een week eerder was Roelofsen nog teleurgesteld in zijn spelers. “Ik ben in de steek gelaten door het team”, zei de trainer na de nederlaag tegen DOS Kampen. Het was een opmerking die niet goed viel bij verschillende leden van Go-Ahead. “Maar ik voelde dat zo. Hier moet je niet te dramatisch over doen. Vandaag ben ik trots op m’n spelers”, aldus Roelofsen.

Drie dagen na de nederlaag tegen DOS ging Roelofsen in gesprek met zijn spelers. “Niet om elkaar af te vallen, maar om te leren. Vandaag hebben we het goed gedaan. We hebben iets behoudender gespeeld. We hebben goede goals gemaakt in de omschakeling”, aldus Roelofsen, die gunstige ontwikkelingen ziet binnen zijn spelersgroep. “Sven (Hellendoorn,red.) ontwikkelt zich hartstikke goed en Samir (Merraki,red.) komt los. Dat Laurens (van Keulen,red.) zo’n doelpunt maakt is typisch Laurens. Op training heeft hij ook wel eens zo’n mooie treffer gemaakt.”