De Brug

Woensdag, 15 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Marcel Post: ‘We waren ongelukkig aan de voorkant’

Marcel Post: ‘We waren ongelukkig aan de voorkant’
Foto: Foto Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen en KHC moesten zich zaterdag tevreden stellen met 0-0. Volgens DOS-trainer Marcel Post had er meer ingezeten voor zijn ploeg. “We waren ongelukkig aan de voorkant”, aldus Post.

Was er zaterdag sprake van een gemiste kans voor DOS? “Dat denk ik wel. Als er een ploeg had moeten winnen, dan hadden wij dat moeten zijn. We stonden compact en verdedigend hadden we de organisatie goed op orde. Maar onze aanvallers moeten wennen aan de eerste klasse. We waren ongelukkig aan de voorkant. In de eerste helft hadden we doelpunten moeten maken. In de tweede helft waren we vanaf het middenveld naar voren onzorgvuldig”, aldus Post, die zeer te spreken was over het fysiek van zijn ploeg. “Op duelkracht hebben we het niet verloren. Dat is knap tegen zo’n ploeg als KHC. Dat is een pluspunt. En het spelplezier bij onze spelers is fantastisch.”

Volgens Post moet zijn ploeg wennen aan het voetbal op een hoger niveau in de eerste klasse. “In de tweede helft konden we op een gegeven moment geen druk meer naar voren zetten. Of dat te maken heeft met de hogere intensiviteit van het voetbal in de eerste klasse? Ik denk het wel.”