<< Ga terug

Mannen AV Isala tonen veerkracht en wenden degradatie af

Mannen AV Isala tonen veerkracht en wenden degradatie af

BARENDRECHT - Tijdens de promotie/degradatiewedstrijd voor clubteams hebben de mannen van AV Isala ’96 degradatie naar de derde divisie op het nippertje weten te voorkomen. In Barendrecht moesten alle zeilen worden bijgezet om voldoende punten te scoren om bij de top vijf van de wedstrijd te eindigen. Strijdend tot het laatste onderdeel bleven ze de nummer zes slechts 80 punten voor. Een verschil van niks, maar voldoende om volgend seizoen weer in de tweede divisie uit te komen.

De opdracht was duidelijk. Wat tijdens de eerste drie competitiewedstrijden was blijven liggen moest op zondag 8 september worden goedgemaakt. Gemotiveerd tot op het bot togen de mannen met teamleider Erjan Pallend en een handvol supporters naar de atletiekbaan van SAV Energie uit Barendrecht.

Klokslag 12.00 uur beten Mark Jonker, Karsten van Ommen en Jeroen van Veen het spits af. Met een winnende worp van 64.07 meter zorgde Mark Jonker bij het speerwerpen voor een vliegende start. Vervolgens liep Karsten van Ommen in een tactische race naar een vierde plek op de 3000 meter steeple chase. Zijn tijd van 10.56,28 minuten bleek niet alleen goed voor de nodige punten, hij verbeterde en passant met ruim 2 seconden het uit 2007 daterende Kamper record B-junioren van Edwin Boone. Met een sprong van 1.75 meter sloot Jeroen het hoogspringen met een tevreden gevoel én de nodige punten af. Op de 100 meter kwamen twee Isala mannen in actie. Robert Teune liep naar een persoonlijk record van 12.05 seconden en Julian ten Hove finishte in 12.27 seconden. Dennis Endeman harkte bij het kogelstoten met 10.75 meter een flink aantal punten bij elkaar. Op de 400 meter kwam Guido Strijker in actie. Hoewel zelf niet geheel tevreden, leverde zijn tijd van 57.07 seconden veel punten op. Met een sprong van 6.08 meter wist Mark Jonker het puntentotaal van het team flink op te schroeven. De 400 meter horden nam Jeroen van Veen voor zijn rekening. Strijdend tot aan de finish perste hij er een 60.23 seconden uit, wat goed was voor de vierde tijd overall. Op de 200 meter startten Guido Strijker en Robert. Ondanks een naar eigen zeggen matige start liep Guido naar een keurige 25.58 seconden. Robert Teune liep in de tweede serie naar een iets snellere 24.66 seconden, maar was hiermee zelf verre van tevreden. Karsten van Ommen moest zich eind van de middag andermaal opladen. Hij stond samen met Daniel Gouw aan de start van de 1500 meter. Met de steeple chase nog in de benen hield Van Ommen zich staande met een tijd van 4.31,12 minuten. Gouw die als back up stond opgesteld finishte om 5.31,04 minuten. Bij de start van het laatste onderdeel, de 4 keer 100 meter estafette startte Isala in de tweede serie en werd een zevende plek behaald met een tijd van 46.47 seconden de zevende plaats. Toen begon het wachten op de uitslag. Uiteindelijk kwam het Kamper team uit op een vijfde plek, goed voor handhaving.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo