De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Lycurgus geniet van ‘lekker sfeertje’ in de Reflexhal

Lycurgus geniet van ‘lekker sfeertje’ in de Reflexhal
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Lycurgus hield donderdag rekening met een ‘zwaar avondje’, maar de landskampioen won in de halve finale toch overtuigend met 0-3 van Reflex in een sfeervolle Reflexhal. “Het is fantastisch om hier te spelen. Dat vindt iedereen”, aldus middenblokkeerder Dennis Borst van Lycurgus.

Borst speelde al eerder in de Reflexhal als speler van Landstede Volleybal. “Het is soms lastig spelen hier. De hal is laag, de muren staan dicht op het veld en het publiek zit er dicht op. Dat maakt het wel leuk. Je weet dat iedereen in de hal tegen je is. Je hebt een groep gasten die aan het pilsen zijn en dingen roepen. Het is een gewoon een lekker sfeertje. Het zou mooi zijn als Reflex terug kan keren in de eredivisie. Ze hebben de capaciteiten ervoor. Er staat hier een echte vereniging. Dat vind ik leuk.”

Lycurgus ging zeker niet uit van een gemakkelijk avondje in Kampen. “Ik hield rekening met een zware avond. De kans van onderschatting ligt op de loer. Maar we stonden er direct in de eerste set. In de tweede set kwamen we achter. Deels door stomme fouten, maar Reflex dwong het ook af”, aldus Borst.