De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KWC Kampen neemt afscheid van Rudy en Inge van Dijk

KWC Kampen neemt afscheid van Rudy en Inge van Dijk
Foto: Marco van Keulen
Ingezonden door: M. Visch

KAMPEN Zaterdag 10 november jl. nam de BMX afdeling van KWC Kampen, afscheid van Rudy van Dijk als interim voorzitter. Rudy van Dijk was officieel sinds 2014 al afgetreden als voorzitter van de BMX afdeling bij KWC Kampen om verder te gaan als voorzitter van de SWS, Stichting Wielercentrum Schansdijk. Maar bij gebrek aan opvolging destijds heeft hij als interim voorzitter dit werk met veel enthousiasme tot op heden voortgezet.

Vanaf 2003 heeft hij zich bezig gehouden met de mogelijke verhuizing van de Haatlanderdijk naar wat destijds nog de “vuilnisbelt” van Kampen was. Dit heeft veel voeten in aarde gehad, maar met veel passie, inzet en zijn typerende vastberadenheid, werd de locatie aan de Schansdijk in 2015 uiteindelijk gerealiseerd. Samen met het werk van heel veel vrijwilligers is er een prachtig Wieler- en BMX complex verrezen. Het was een intensieve periode waar de kennis van Rudy, zijn ervaring en contacten binnen “de wereld” van de BMX van grote waarde zijn geweest.

Onder leiding van Rudy van Dijk werd door KWC Kampen, in 2006 indoorwedstrijden georganiseerd in de IJsselhallen in Zwolle en zelfs het officiële EK indoor in 2007. De Supercross wedstrijden op Papendal, twee keer een Europese Ronde op de nieuwe BMX baan, mede georganiseerd door ervaren mensen van KWC Kampen, waarin Rudy het initiatief nam.

Ook samen met zijn vrouw, Inge van Dijk, hebben ze menig uurtje doorgebracht bij de vereniging en was voor haar ook niets te veel om te organiseren. KWC Kampen is in de loop der tijd in hun leven vergroeid.

Toch is dit najaar het moment gekomen dat Rudy definitief een stap terug doet en ook zijn vrouw Inge taken zal gaan overdragen. Toch blijft Rudy samen met Inge, betrokken bij de BMX afdeling, via de SWS, en is er een nieuwe opvolger gevonden om het voorzitterschap van de BMX afdeling van KWC Kampen voor de komende jaren veilig te stellen.

Namens iedereen van KWC Kampen worden Rudy en Inge van Dijk hartelijk bedankt voor alles, en dat is onbeschrijflijk veel, wat zij tot nu toe hebben gedaan voor de vereniging en wensen wij hen zeker alle goeds voor de toekomst.